zonkil32 Napisano 9 Luty 2011 Autor Share Napisano 9 Luty 2011 Przesyłam link to strony z której dowiedziałam się o tym domu.http://www.gostynin24.pl/index.php/galeria/architektura/architektura/i-znowu-zamkowa-355 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebBo21 Napisano 23 Luty 2011 Share Napisano 23 Luty 2011 Wie już ktoś już o tym budynku? Strasznie mnie to zaciekawiło... . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zonkil32 Napisano 25 Luty 2011 Autor Share Napisano 25 Luty 2011 A no właśnie nikt się nie odzywa...tak się zastanawiam ..ponieważ dom jest na sprzedaż ..jakby zadzwonić do właścicieli ...ciekawa jestem czy coś mi powiedzą czy zareagują jak reszta mieszkańców miasta ( czyt. agresja) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fakson Napisano 25 Luty 2011 Share Napisano 25 Luty 2011 rebok24 i co znalazłeś coś w tym domu u teścia?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 26 Luty 2011 Share Napisano 26 Luty 2011 Kto to jest żydek ? Otóż w moich okolicach oznacza to żyda małoletniego . Znaczy się , dziecko wyznania mojżeszowego.Tak po prostu. W kontekście jak powyżej , nie uznałbym tego za obraźliwe , a jedynie protekcjonalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERWIN Napisano 26 Luty 2011 Share Napisano 26 Luty 2011 Jeżeli dom jest na sprzedaż to możliwe że historia z jakimś dramatem który miał się w nim wydażyć jest wymyślona przez jakiegoś życzliwego sąsiada lub osobę zainteresowaną w przeszkodzeniu sprzedaży. Miałem takie samo doświadczenie, kupując kilkanaście lat temu dom na wsi od życzliwych sasiadów słyszałem że w domu tym straszy, słychać kroki, głosy itp, że okolica niebezpiczna, napadają i inne takie tam strachy mające na celu nie dopuszczenie nikogo obcego w sąsiedztwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zonkil322 Napisano 24 Marzec 2011 Share Napisano 24 Marzec 2011 WitamMam odpowiedz na nurtujące nas pytanie..co się stało:)...A więc w tym domu mieszkało kiedyś małżeństwo , nie wiem czy mieli dzieci , czy mieszkali sami, ale któregoś dnia mąż zabił żonę a sam odebrał sobie życie przez powieszenie , znałam nazwisko tych ludzi ale zapomniałam... i dlatego nikt tego domu nie chce kupić. Bardzo smutna historia pewnego domu w Gostyninie.P.S. Wszystkim znającym historię tego domu , nie życzliwych i robiących z tego straszną tajemnice i skaczących ludziom do oczu ...Mówię.. bardzo dziekuje ale nie potrzebuję już waszej pomocy"!!za obelgi które słyszałam pod swoim adresem pytając się o tą sprawę ... ale cóż są ludzie i ludziska.Napisałabym parę bardziej dosadnych słów ale nie wolno:)..tak więc sajonara:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agula125 Napisano 1 Styczeń 2017 Share Napisano 1 Styczeń 2017 Jeśli jeszcze kogoś to interesuje dodaję parę szczegółów. Sprawa miała miejsce chyba na początku lat 80 XX wieku (albo nawet koniec lat 70). Mężczyzna zabił żonę i malutkie dziecko, sam później powiesił się. Została jeszcze dwójka najstarszych dzieci, których w tym czasie nie było w domu.Prawdopodobną przyczyną tego mordu była zazdrość. Od tamtej pory dom stoi pusty. Sprawa w owym czasie była bardzo głośna. Do dziś to pamiętam choć byłam wtedy bardzo mała. Rodzina i bliscy nadal mieszkają w Gostyninie i pewnie dlatego ludzie nie chcą o tym mówić. Ogromna tragedia i trauma dla małych dzieci, nikt nie chce tego wspominać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.