sten Napisano 10 Październik 2012 Share Napisano 10 Październik 2012 to byl kiedys IF8 .Co wygralem;)??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 10 Październik 2012 Autor Share Napisano 10 Październik 2012 A otwieracz do konserw wygląda tak...;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 10 Październik 2012 Autor Share Napisano 10 Październik 2012 Kilogram jabłek;)Ma zmienione koła i brak mu skrzyni, poza tym na chodzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 10 Październik 2012 Autor Share Napisano 10 Październik 2012 Jako ciekawostkę dodam że obydwa otwieracze w dalszym ciągu otwierają puszki jak przed 70- ciu laty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 10 Październik 2012 Autor Share Napisano 10 Październik 2012 na tropach bronka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 10 Październik 2012 Autor Share Napisano 10 Październik 2012 Bronka nie było w domu ale za to napatoczyłem się na krater po... V2. Rozmawiałem nawet z naocznym świadkiem wkomponowania się tego V w krajobraz leśny. Alu występuje tam w ilościach irytujących... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 10 Październik 2012 Autor Share Napisano 10 Październik 2012 Przeskakujemy do Lwowa AD 2012. Gdzieniegdzie odłazi farba i wychodzi stare... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 10 Październik 2012 Autor Share Napisano 10 Październik 2012 Ukraińskie przygotowania do Euro szły wtedy pełną parą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 10 Październik 2012 Autor Share Napisano 10 Październik 2012 Odwiedziłem tam także Akademię Medyczną. Nic się tam od XIX wieku nie zmieniło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 10 Październik 2012 Autor Share Napisano 10 Październik 2012 Wracamy do Polski i co widzimy? Irytującą pustkę w środku koła zembatego;) Zapomniałem zapisac nazwę miejscowości. Kto wie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 10 Październik 2012 Autor Share Napisano 10 Październik 2012 ... widziałem orła cień... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 10 Październik 2012 Autor Share Napisano 10 Październik 2012 Czasami można natknąć się na takie maluszki. Zapominamy wtedy że idą fanty i wycofujemy się rakiem aby mama mogła do nich wrócić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 15 Październik 2012 Autor Share Napisano 15 Październik 2012 A tutaj ostatnio wyjęte dwa hałery po przejściach po zabiegu z udziałem piaskarki. Ten M40 malowany jeszcze na wczesny Feldgrau Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 15 Październik 2012 Autor Share Napisano 15 Październik 2012 Drugi M40 z kalką Luftwaffe. Zapomniałem dodać że tamten poprzedni M40 ma starannie wyskrobaną kalkę zapewne Wehrmachtu- pozostał tylko rdzawy ślad po tarczce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 15 Październik 2012 Share Napisano 15 Październik 2012 Piaskarka nie zdarła do końca farby i kalki? Zdolny operator, czy jakiś trick? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 15 Październik 2012 Autor Share Napisano 15 Październik 2012 Operator ma doświadczenie rzędu trzech podobnych akcji. Ważna jest frakcja stosowanego piasku i uzycie małego pistoletu a nie szprycy" jakiej zwykle używają piaskarze. Czas trwania zabiegu 10 minut na hałer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 15 Październik 2012 Autor Share Napisano 15 Październik 2012 Swją droga oglądając ten ostatni hełm mam wrażenie że mógł znajdować się na głowie czołgającego się Niemca, który nieostrożnie wszedł w strumień pocisków z Maxima- 7 postrzałów w górę dzwonu hełmu. Coś co początkowo uznałem za dziury po odłamkach po wypiaskowaniu ukazało się w całej okazałości jako dziury po pociskach czegoś kalibru w okolicach 8 mm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipek Napisano 16 Październik 2012 Share Napisano 16 Październik 2012 Efekt fantastyczny! Czy frakcja piasku stanowi tajemnicę zawodową (tajne/poufne)? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 16 Październik 2012 Share Napisano 16 Październik 2012 Kolega R51 się chyba nie obrazi jak wkleję - bo inaczej moderatorzy się będą wkurzać o takie pytania w tym dziale :)http://odkrywca.pl/szkielkowanie-halerow-a-sprawa-polska,710504.html#710504 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 31 Październik 2012 Autor Share Napisano 31 Październik 2012 A tutaj bagnet z foty z 2012-10-10 20:41:41 po lekkim upgradzie;) Może ktos się oburzy ale połatany jest naprawdę fachowo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hytek7 Napisano 1 Listopad 2012 Share Napisano 1 Listopad 2012 jak i czym tak go zrekonstruowałeś ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 1 Listopad 2012 Autor Share Napisano 1 Listopad 2012 Fragmentem klucza 12" dospawanym i odpowiednio odkutym, po czym wyszlifowanym dla nadania równych płaszczyzn... To zresztą nie moje dzieło tylko pewnego zdolnego kolegi.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 11 Luty 2013 Autor Share Napisano 11 Luty 2013 Jeszcze parę lat temu gdyby ktos mnie zagnał na poszukiwania w śniegu to bym sie popukał w czoło. Cóż, ludzie sie zmieniają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 11 Luty 2013 Autor Share Napisano 11 Luty 2013 ... tylko gdzie reszta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Einherjer Napisano 11 Luty 2013 Share Napisano 11 Luty 2013 Bagnet na hełmie to nie przypadkiem wz 24 w niemieckiej pochwie?Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.