Skocz do zawartości

Groch z kapustą

R51

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 225
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Bronka nie było w domu ale za to napatoczyłem się na krater po... V2. Rozmawiałem nawet z naocznym świadkiem wkomponowania się tego V w krajobraz leśny. Alu występuje tam w ilościach irytujących...

Napisano

Wracamy do Polski i co widzimy? Irytującą pustkę w środku koła zembatego;) Zapomniałem zapisac nazwę miejscowości. Kto wie?

Napisano

Czasami można natknąć się na takie maluszki. Zapominamy wtedy że idą fanty i wycofujemy się rakiem aby mama mogła do nich wrócić

Napisano

A tutaj ostatnio wyjęte dwa hałery po przejściach po zabiegu z udziałem piaskarki. Ten M40 malowany jeszcze na wczesny Feldgrau

Napisano

Drugi M40 z kalką Luftwaffe. Zapomniałem dodać że tamten poprzedni M40 ma starannie wyskrobaną kalkę zapewne Wehrmachtu- pozostał tylko rdzawy ślad po tarczce...

Napisano
Operator ma doświadczenie rzędu trzech podobnych akcji. Ważna jest frakcja stosowanego piasku i uzycie małego pistoletu a nie szprycy" jakiej zwykle używają piaskarze. Czas trwania zabiegu 10 minut na hałer
Napisano
Swją droga oglądając ten ostatni hełm mam wrażenie że mógł znajdować się na głowie czołgającego się Niemca, który nieostrożnie wszedł w strumień pocisków z Maxima- 7 postrzałów w górę dzwonu hełmu. Coś co początkowo uznałem za dziury po odłamkach po wypiaskowaniu ukazało się w całej okazałości jako dziury po pociskach czegoś kalibru w okolicach 8 mm...
Napisano
Kolega R51 się chyba nie obrazi jak wkleję - bo inaczej moderatorzy się będą wkurzać o takie pytania w tym dziale :)

http://odkrywca.pl/szkielkowanie-halerow-a-sprawa-polska,710504.html#710504
  • 3 weeks later...
Napisano

A tutaj bagnet z foty z 2012-10-10 20:41:41 po lekkim upgradzie;) Może ktos się oburzy ale połatany jest naprawdę fachowo...

Napisano
Fragmentem klucza 12" dospawanym i odpowiednio odkutym, po czym wyszlifowanym dla nadania równych płaszczyzn... To zresztą nie moje dzieło tylko pewnego zdolnego kolegi.

Pozdrawiam
  • 3 months later...
Napisano

Jeszcze parę lat temu gdyby ktos mnie zagnał na poszukiwania w śniegu to bym sie popukał w czoło. Cóż, ludzie sie zmieniają...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie