marek250 Napisano 6 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2011 witam. wpadł mi taki oto.. no właśnie niewiem- czy to guzik czy wpinka a może coś innego? proszę o info.wymiary: 29mm x 20mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek250 Napisano 6 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2011 druga strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sigis3 Napisano 6 Styczeń 2011 Share Napisano 6 Styczeń 2011 Wygląda na tzw.uchwyt kciukowy od pistoletu skałkowego. Były już na forum, dość często. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sigis3 Napisano 6 Styczeń 2011 Share Napisano 6 Styczeń 2011 Monogram zdaje się Aleksandra I-go, będzie to prawdopodobnie z okresu Powstania Listopadowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sigis3 Napisano 6 Styczeń 2011 Share Napisano 6 Styczeń 2011 Zwana też blachą kciukową, np. http://img.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=658412#910827 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raned Napisano 6 Styczeń 2011 Share Napisano 6 Styczeń 2011 Może mi ktoś wyjaśni, bo, że blacha to się zgodzę, ale co to ma wspólnego z kciukiem, skoro jest to blacha z zakończenia rękojeści nie mająca żadnego związku z kciukiem. Może się mylę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramboodkrywca Napisano 6 Styczeń 2011 Share Napisano 6 Styczeń 2011 miejsce kciuknika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek250 Napisano 6 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2011 dołączam się do pytania Raneda ..a Tobie Sigis3 wielkie dzięki za info:)pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek250 Napisano 6 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2011 No to już wiemy, dzięki koledze gdzie znajdował się ten kciuknik:) Mam jeszcze oto taki przedmiot, czy może to być blaszka z zakończenia rękojeści? tak mi się skojarzyło oglądając foto ramboodkrywcy :)blaszka ma 26mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek250 Napisano 6 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2011 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raned Napisano 6 Styczeń 2011 Share Napisano 6 Styczeń 2011 Zdjęcie ramboodkrywcy mnie przekonało, przydałoby się jeszcze zobaczyć zdjęcie kompletnego pistoletu (może być replika) z widokiem tej blachy kciukowej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramboodkrywca Napisano 6 Styczeń 2011 Share Napisano 6 Styczeń 2011 na moje oko raczej bączek lub element hełmu skórzanego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramboodkrywca Napisano 6 Styczeń 2011 Share Napisano 6 Styczeń 2011 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramboodkrywca Napisano 6 Styczeń 2011 Share Napisano 6 Styczeń 2011 2 to mój kciuknik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raned Napisano 6 Styczeń 2011 Share Napisano 6 Styczeń 2011 Dzięki za zdjęcie, które ładnie wszystko wyjaśnia. Załączam mojego Prusaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polan77 Napisano 6 Styczeń 2011 Share Napisano 6 Styczeń 2011 Raned mam taki sam śliczna ręczna robota... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polan77 Napisano 6 Styczeń 2011 Share Napisano 6 Styczeń 2011 Zadek ma jakieś bicie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raned Napisano 6 Styczeń 2011 Share Napisano 6 Styczeń 2011 No Twój z lepszej ziemi i ładniej się zachował, bicie z tyłu to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polan77 Napisano 6 Styczeń 2011 Share Napisano 6 Styczeń 2011 Mój leżałw Trzemesznie a twój... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raned Napisano 6 Styczeń 2011 Share Napisano 6 Styczeń 2011 Gdzie indziej;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banderas Napisano 8 Styczeń 2011 Share Napisano 8 Styczeń 2011 foto 2 , trzy typowania totala http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=656299#889361 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 8 Styczeń 2011 Share Napisano 8 Styczeń 2011 Witam w klubie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramboodkrywca Napisano 8 Styczeń 2011 Share Napisano 8 Styczeń 2011 to jeszcze taki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Autsajderr68 Napisano 6 Listopad 2015 Share Napisano 6 Listopad 2015 To i ja mam prawo być w tym klubie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.