Witam, proszę o pomoc w id silnika motocyklowego, mam go już z miesiąc i mimo tego, że przerobiłem już trochę sprzętów nic nie przychodzi mi do głowy, szukam po googlach i nic, lepsze zdjątka obiecuję dodać niebawem.
Co samego silnika się tyczy - pojemność ok 250ccm dwutakt - kraj pochodzenia nieznany jest jedna śruba verbus ale na nic to, bo reszta nie ma żadnych sygnatur - na bloku tylko numery, ale jest szansa istnieją dwa numery jeden z przodu cylindra na bloku, drugi z tyłu przy czym i to nie żart przy jednym wybity jest znaczek rybki, a drugim coś na kształt serca czcionką przedwojenną równo na moje oko fabrycznie - z tyłu silnika widoczny napęd linki prędkościomierza - prądnica i iskrownik oddzielnie według mnie, zębatka napędu iskrownika z tekstolitu, sprzęgło bardzo masywne ze skośnymi zębami - skrzynia biegów bez aparatu (synchronizatora) - datuję na lata od 1930 do 34
Pytanie
kowalzuch1
Co samego silnika się tyczy
- pojemność ok 250ccm dwutakt
- kraj pochodzenia nieznany jest jedna śruba verbus ale na nic to, bo reszta nie ma żadnych sygnatur
- na bloku tylko numery, ale jest szansa istnieją dwa numery jeden z przodu cylindra na bloku, drugi z tyłu przy czym i to nie żart przy jednym wybity jest znaczek rybki, a drugim coś na kształt serca czcionką przedwojenną równo na moje oko fabrycznie
- z tyłu silnika widoczny napęd linki prędkościomierza
- prądnica i iskrownik oddzielnie według mnie, zębatka napędu iskrownika z tekstolitu, sprzęgło bardzo masywne ze skośnymi zębami
- skrzynia biegów bez aparatu (synchronizatora)
- datuję na lata od 1930 do 34
z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc w id
19 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.