abcd Napisano 28 Grudzień 2010 Autor Napisano 28 Grudzień 2010 Czy ktoś spotkał sią z falsyfikatami (lub słyszał o takowych) hitlerowskich wpinek ¨Tag der Arbeit¨,zjazdówek,itp,są one tanie bo były produkowane w olbrzymich nakładach ale w czasach kiedy fałszuje się wszystko jest to możliwe.
stock84 Napisano 5 Styczeń 2011 Napisano 5 Styczeń 2011 Tak jak i ta.Myślę, że fotki rewersów nie będą potrzebne(chyba, że się mylę).Pzdr
Vorax Napisano 5 Styczeń 2011 Napisano 5 Styczeń 2011 Od conajmniej kilkunastu lat sa tluczone lewe wpinki hj i sa.Z lewa majowka sie nie spotkalem
stock84 Napisano 6 Styczeń 2011 Napisano 6 Styczeń 2011 Poważnie?Chyba pierwszy raz cieszę się, że jestem w błędzie:)No to fajnie mimo to wstawie wkrótce fotki rewersów, może one zadecydują bo jednak wciąż trochę jestem sceptycznie co do nich nastawiony.Dwie ostatnie wydaje mi się, że mają sztucznie uzyskane utlenienie...Pozdrawiam
Kopacz1 Napisano 6 Styczeń 2011 Napisano 6 Styczeń 2011 Kol.stock84 myślę że najlepiej zdobyć doświadczenie,cynk nie koniecznie musi być w ziemi aby się utlenił.Wystarczy różnica temperatury żeby zaszła reakcja.Kiedyś miałem wystawe swoich zbiorów i bardzo byłem zdziwiony jak cynk zaczynał się utleniać,było to w pomieszczeniu bez ogrzewania.
Kopacz1 Napisano 5 Styczeń 2011 Napisano 5 Styczeń 2011 Nic z tego nie rozumiem,bo jak widzę te wpinki WHW są ok.trochę ich mam z szuflady i z ziemi i nie odbiegają od normy.pozdrawiam
Kopacz1 Napisano 7 Styczeń 2011 Napisano 7 Styczeń 2011 Tak naprawde nie będziemy mieli pewności w 100% mając tylko fotke awersu czy nawet rewersu.Ważne jest pewne pochodzenie,bezpośrednia ocena i znajomość tematu.Pozdrawiam
stock84 Napisano 7 Styczeń 2011 Napisano 7 Styczeń 2011 Doświadczenie raczej trudno mi będzie zdobyć bo na moich terenach cynkowych znalezisk jak na lekarstwo.U was na zachodzie macie się do czego odnosić bo tam sporo hitlerowskich wpinek, odznak, itp które jak wiadomo w bardzo wielu przypadkach są wykonane z cynku.Wiem także, że nie potrzeba skrajnych warunków(np pobyt w glebie) aby cynk się utlenił, po prostu ten przypadek utlenienia budzi moje wątpliwości.Niemniej dziękuję za twoją pozytywną opinie na temat wpinek.Pzdr
abcd Napisano 28 Grudzień 2010 Autor Napisano 28 Grudzień 2010 Czy ktoś spotkał sią z falsyfikatami (lub słyszał o takowych) hitlerowskich wpinek ¨Tag der Arbeit¨,zjazdówek,itp,są one tanie bo były produkowane w olbrzymich nakładach ale w czasach kiedy fałszuje się wszystko jest to możliwe.
pawel888 Napisano 28 Grudzień 2010 Napisano 28 Grudzień 2010 Ja osobiście nie słyszałem, ale jak wspomniałeś, w czasach kiedy fałszuje się wszystko jest to możliwe :)
stock84 Napisano 28 Grudzień 2010 Napisano 28 Grudzień 2010 Mam gościa w Wiedniu, który często mnie kiedyś odwiedzał gdy przybywał do Polski.Zazwyczaj w ramach małego prezentu przywoził mi jakieś znaczki ze swastykami.Później zidentyfikowałem je jako znaczki WHW i jestem wręcz przekonany, że są to kopie.Zdjęcia jak ktoś potrzebuje to wstawie ale po sylwestrze.Znaczki nabywał na targu staroci gdzie sam również handlował(meblami).Pzdr
Pytanie
abcd
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.