Skocz do zawartości
  • 0

Falsyfikaty hitlerowskich wpinek.

abcd

Pytanie

Napisano
Czy ktoś spotkał sią z falsyfikatami (lub słyszał o takowych) hitlerowskich wpinek ¨Tag der Arbeit¨,zjazdówek,itp,są one tanie bo były produkowane w olbrzymich nakładach ale w czasach kiedy fałszuje się wszystko jest to możliwe.

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Poważnie?Chyba pierwszy raz cieszę się, że jestem w błędzie:)No to fajnie mimo to wstawie wkrótce fotki rewersów, może one zadecydują bo jednak wciąż trochę jestem sceptycznie co do nich nastawiony.Dwie ostatnie wydaje mi się, że mają sztucznie uzyskane utlenienie...Pozdrawiam
Napisano
Kol.stock84 myślę że najlepiej zdobyć doświadczenie,cynk nie koniecznie musi być w ziemi aby się utlenił.Wystarczy różnica temperatury żeby zaszła reakcja.Kiedyś miałem wystawe swoich zbiorów i bardzo byłem zdziwiony jak cynk zaczynał się utleniać,było to w pomieszczeniu bez ogrzewania.
Napisano
Tak naprawde nie będziemy mieli pewności w 100% mając tylko fotke awersu czy nawet rewersu.Ważne jest pewne pochodzenie,bezpośrednia ocena i znajomość tematu.
Pozdrawiam
Napisano
Doświadczenie raczej trudno mi będzie zdobyć bo na moich terenach cynkowych znalezisk jak na lekarstwo.U was na zachodzie macie się do czego odnosić bo tam sporo hitlerowskich wpinek, odznak, itp które jak wiadomo w bardzo wielu przypadkach są wykonane z cynku.Wiem także, że nie potrzeba skrajnych warunków(np pobyt w glebie) aby cynk się utlenił, po prostu ten przypadek utlenienia budzi moje wątpliwości.Niemniej dziękuję za twoją pozytywną opinie na temat wpinek.Pzdr
Napisano
Czy ktoś spotkał sią z falsyfikatami (lub słyszał o takowych) hitlerowskich wpinek ¨Tag der Arbeit¨,zjazdówek,itp,są one tanie bo były produkowane w olbrzymich nakładach ale w czasach kiedy fałszuje się wszystko jest to możliwe.
Napisano
Mam gościa w Wiedniu, który często mnie kiedyś odwiedzał gdy przybywał do Polski.Zazwyczaj w ramach małego prezentu przywoził mi jakieś znaczki ze swastykami.Później zidentyfikowałem je jako znaczki WHW i jestem wręcz przekonany, że są to kopie.Zdjęcia jak ktoś potrzebuje to wstawie ale po sylwestrze.

Znaczki nabywał na targu staroci gdzie sam również handlował(meblami).Pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie