Skocz do zawartości
  • 0

Łuski Mosin

Dragon125

Pytanie

Napisano

Z prawej stoją 2 wykopy,resztę dostałem od znajomego leśniczego.Proszę nie sugerować się pociskami,bo są one powsadzane dla picu" aby tylko fajniej to wyglądało.Na reszcie łusek dostanych są albo bicia S&B (te sam wiem,że powojenne),ale na niektórych takie jak wkleję za chwilę zdjęcie.Proszę o informację,co to za łuski,wojskowe czy jakieś do broni myśliwskiej,z jakiego okresu.

Bartek

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z prawej stoją 2 wykopy,resztę dostałem od znajomego leśniczego.Proszę nie sugerować się pociskami,bo są one powsadzane dla picu" aby tylko fajniej to wyglądało.Na reszcie łusek dostanych są albo bicia S&B (te sam wiem,że powojenne),ale na niektórych takie jak wkleję za chwilę zdjęcie.Proszę o informację,co to za łuski,wojskowe czy jakieś do broni myśliwskiej,z jakiego okresu.

Bartek

Napisano
Łuski to 7,62x54 Mosin,

ta stalowa lakierowana to produkcja polska z 1953, Fabryka amunicji, Pilczyce (343) partia 3.

S&B to Czeskie, producent: Sellier & Bellot, Praga

Współczesne, powszechnie stosowane w myśliwstwie jaki i wojsku

http://pl.wikipedia.org/wiki/Nab%C3%B3j_7,62_x_54_mm_R

Pzdr.AD
Napisano
pociski to są wykopy z wojny,niektóre od mausera,niektóre od mosina(co niektórych nie mogę rozróżnić;/ )"

mi się jeszcze nie udało wcisnąć kulki mausera w kluchę mośka:)
ale widać da się:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie