Skocz do zawartości

wraki na współczesnym polu bitwy

rys140

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 225
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Mam serdeczną prośbę, szczególnie do żołnierzy którzy byli, są na misji, chodzi oczywiście o ISAF, nie zamieszczajcie zdjęć, naszego zniszczonego, bądź uszkodzonego sprzętu, pamiętajcie, że może to w jakiś sposób przyczynić się do narażenia naszych ludzi na niebezpieczeństwo, i jeszcze jedno, nigdy nie wiadomo kto przegląda to forum i do czego może wykorzystać te zdjęcia !!!!
Pozdrawiam.
Napisano
żołnierzem byłem tylko zsw, kilka fotek zdobyłem od znajomych, w sumie sam się zastanawiałem czy bezpieczne jest wstawianie fotek naszych zniszczonych pojazdów, ale,,,, do czego to można wykorzystać? w Afganistanie wróg nie celuje, tylko próbuje trafić , większość to miny, z moździerzy trafić za pierwszym razem to loteria, na drugi strzał nie mają czasu, ważne jest tylko to, żeby nie wkładać fotek drastycznych dla rodzin poległych, zdjęć tajnych z oględzin itd, a wiemy że niektórzy takie posiadają, wiemy że zdjęciami się wymieniano przy zmianach, i różne trafiały do ludzi. posiadanie takich zdjęć to nie przestępstwo, tylko trzeba zachować umiar w przekazie scen.na tym forum pokazujemy wraki pojazdów, bać nie ma się czego, opisy pojazdów, słabe punkty,dokumentacja techniczna,znane są każdemu kto się interesuje tym tematem. więc o co chodzi?
Napisano
Śmiem twierdzić, że nasi brodaci przeciwnicy mają dużo większą galerię" zdjęć i filmów ze zniszczonym sprzętem wojsk zachodnich- przecież oni często filmują te zamachy...
Napisano
Gorzej jak jakiś pismak pójdzie na łatwiznę i powkleja zdjęcia z tego wątku w jakimś artykule o tym ile to sprzętu i pieniędzy utraciliśmy na misjach, a jako źródło fotek poda po prostu internet". Z tym, że na to już nie mamy wpływu.
Napisano
Słuchajcie temat za długi żeby go rozwijać na forum publicznym, sprzęt amerykański jaki mu używamy ok, przeszedł już swój chrzest bojowy, i tslibowie wiedzą o jego słabych stronach, nasz sprzęt polski mówię tu o Rosomakach jest w miarę nowy i nie powinny być tu wstawiane zdjęcia z rozwarstwionym pancerzem, oni tylko marzą żeby dostać w swoje ręce chociaz część tekiego pojazdu, potrzebnego im chociażby do testów, różnycjh IED itp, wiem co mówię, naprawdę, a wstawianie zdjęć ze środka bazy jest dla mnie karygodne, , bo w tle zawsze może znaleźć się coś czego nikt n ie powinien widzieć, pamiętajmy żę ci ludzie czerpią informację zewsząd a internet JEST NAJWIĘKSZYM ICH ŻRÓDŁEM ZASOBÓW.
Pozdrawiam.
Napisano
fotki zrobione wewnątrz bazy może i nie są ok, lecz jak kolega wyżej napisał o informacjach jakie posiada wróg, posiada również i te ,jak i co jest w bazie. dla ISAF pracuje wiele rdzennych cywili, którzy pewnie często wynoszą informacje na zewnątrz. tam policja często jest wrogiem dla żołnierzy. ok 2 lata temu, oglądałem w Londynie setki zdjęć z Afganistanu, również zrobionych przez Polskich żołnierzy, które znajomy Marokańczyk odziedziczył wraz z laptopem kupionym na Amerykańskim EBAY! żadne fotografie które są na tym forum nie są ani tajne , ani unikatowe, więc po co ta panika?
Napisano

trochę jakby w temacie,
Czarnobyl

http://englishrussia.com/index.php/2011/01/10/chernobyl-vehicles/#more-32225

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie