Nadwojciech Napisano 16 Grudzień 2010 Autor Napisano 16 Grudzień 2010 Witam.Dysponuje ktoś może tym dokumentem albo wie gdzie w necie można to przeczytać?
Nadwojciech Napisano 16 Grudzień 2010 Autor Napisano 16 Grudzień 2010 Dzięki vis,szukam potwierdzenia że w tym dokumencie jest napisane ze w wypadku zadenuncjowania Niemcom z jakiegoś powodu Polaka donosiciel był karany kara śmierci a gdyby ofiarą donosu był żyd to kary śmierci nie było.
Nadwojciech Napisano 17 Grudzień 2010 Autor Napisano 17 Grudzień 2010 Nie mam zamiaru,podobno tak pisze w pewnej książce która się niedawno ukazała.Celowo nie podaje tytułu i autora żeby wojny na forum nie było.Interesuje mnie sam dokument,jeśli pojawiłyby się tu jakieś dziwne" komentarze to jako autor wątku proszę o jego skasowanie.Może jakoś sam znajdę. Pozdrawiam.
Martian Napisano 17 Grudzień 2010 Napisano 17 Grudzień 2010 i zabronione było przesyłanie raportów o losie Żydów do W. Brytanii i USA...;)))) Normalnie jak grochem o ścianę AK wysyłało policz ile... Kolego luknij w dokumenty i stwierdź, że Polak to obywatel Polski, ale rozumiem, że dziś trza się czepiać słówek...
Nadwojciech Napisano 17 Grudzień 2010 Autor Napisano 17 Grudzień 2010 Martian miło że jak zwykle bronisz Honoru Ojczyzny.Potrenuj jeszcze czytanie ze zrozumieniem.Napisałem wyraźnie co mnie interesuje.Zbędnych komentarzy nie potrzebuje.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.