stock84 Napisano 15 Grudzień 2010 Autor Napisano 15 Grudzień 2010 Nie za bardzo interesuje się niemczyzną a mam na stanie pare sztuk.Najwyższy czas aby się dowiedzieć czy to na pewno nie kopie.Odznaki z raczej pewnego źródła ale warto się upewnić.Pzdr
stock84 Napisano 17 Grudzień 2010 Autor Napisano 17 Grudzień 2010 Poprosiłbym szczególnie o opinie kolegów Luftlander, R51, stg :)Pozdrawiam
bjar_1 Napisano 19 Grudzień 2010 Napisano 19 Grudzień 2010 Pancerka" wg. mnie jest w porządku. Chyba w specyficznych warunkach glebowych ten szajsmetal tak korodował.Oto moja pancerka" z czarnoziemu (ogródki działkowe).
stg1971 Napisano 17 Grudzień 2010 Napisano 17 Grudzień 2010 kol stock proszę o dobrą jakość foty na priw wysokiej jakości przede wszystkim tyłu zapinki .
R51 Napisano 18 Grudzień 2010 Napisano 18 Grudzień 2010 W odróżnieniu od pozostałych mam mieszane uczucia co do Panzerkampfabzeichen. Może to wynik czyszczenia odznaczenia jakimś kwachem i przez to przypomina ona te nieudolnie starzone repliki (choć trzeba przyznać wygląda o niebo lepiej od nich). Naturalnie ciężko jest coś stwierdzić po zdjęciu w rozmiarach 600 na 400... dziwi mnie brak ubytków na krawędziach odznaki (z reguły obrywa łeb orła), są tylko na jej wewnętrznym obrysie. Ale może po prostu mam zły dzień i szukam dziury w całym.Co do Infanteriesturmabzeichen się nie wypowiem. Wygląda dobrze, ale jak zapewne wiecie obstaje przy tezie, że da sie zrobić replikę odznaki 1:1. Pewność mam jak sam wykopię...PozdrawiamP.S. Przepraszam że namąciłem
stock84 Napisano 15 Grudzień 2010 Autor Napisano 15 Grudzień 2010 Dzięki Panowie za opinie.Może ktoś coś doda.Zazwyczaj wielu pragnie zabrać głos na temat oryginalności niemieckich odznak a tu spokój:-)
R51 Napisano 19 Grudzień 2010 Napisano 19 Grudzień 2010 Korozja odznaki, jaka uprzejmy był pokazać bjar_1jest całkowicie różna od tej prezentowanej w temacie. Twoja, drogi bjarze_1 ma wżery znacznie głębsze i mocniejsze ogniska korozji. Ta z tematu ma wżerki, ale tylko nominalne. Do tego te kodowanie- gdyby to była czyściocha" miałbym mniejsze powody do niepokoju. Poza tym zastanawiająca jest ta dziura po haczyku- co się stało? Czy ktoś widział podobne uszkodzenia na odznakach? Widziałem haczyki odlutowane i ułamane, zgniecione i całkowicie wyprostowane, ale takiej dziury jak żyję. Wygląda jakby ktos chciał nadać pozory oryginalności- wymaczał w kwachu a potem dosłownie wylutował" haczyk- w znaczeniu takim, że za pomocą lutownicy rozpuścił lut, przy okazji nadtapiając też cynk, z jakiego w dużej mierze zrobiona jest ta odznaka.Są to tylko domysły i gdybania. Powiem szczerze, że odznaki to trochę śliski temat...
stock84 Napisano 19 Grudzień 2010 Autor Napisano 19 Grudzień 2010 Nie mam możliwości w tej chwili wykonania porządnych zdjęć ale jest zima - nie pali się.Zainteresowanym pomocą prześlę porządne zdjęcia wkrótce na maila.Dzięki za zainteresowanie i opinie.Pzdr
stock84 Napisano 15 Grudzień 2010 Autor Napisano 15 Grudzień 2010 Nie za bardzo interesuje się niemczyzną a mam na stanie pare sztuk.Najwyższy czas aby się dowiedzieć czy to na pewno nie kopie.Odznaki z raczej pewnego źródła ale warto się upewnić.Pzdr
stock84 Napisano 15 Grudzień 2010 Autor Napisano 15 Grudzień 2010 Pierwsza to raczej wykop.Naturalnie prosze o poważne i uzasadnione opinie.Ave
adrian950 Napisano 15 Grudzień 2010 Napisano 15 Grudzień 2010 1 jest originalne ale co do 2 nie jestem pewnien :)
Skinhead1974 Napisano 15 Grudzień 2010 Napisano 15 Grudzień 2010 Panzerkampfabzeichen jest oryginalny, wyprodukowany przez Friedricha Ortcha, ale już widać, że cynk dostał korozji. Jeśli chodzi o Infanterie, to zwróć uwagę na mocowanie szpilki i ślad po mocowaniu uszka szpilki. Ich podstawy są prostokątne i równoległe do szpilki. Przewertowałem specjalnie literaturę i nie znalazłem takiej wersji, co nie znaczy, że nie jest to oryginał. Może pochodzić od nieznanego producenta.
Pytanie
stock84
Nie za bardzo interesuje się niemczyzną a mam na stanie pare sztuk.Najwyższy czas aby się dowiedzieć czy to na pewno nie kopie.Odznaki z raczej pewnego źródła ale warto się upewnić.Pzdr
18 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.