Skocz do zawartości
  • 1

Kilka wartych uwagi znalezisk

imberfal1

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
To co dał Ave Danzig i zaznaczył na czerwono to taśma z łuskami od WJa 23.

Masz łuskę od WJa - 23 i ogniwa taśmy od N-37
Napisano
Głowy ściąć nie dam ale na 90% mosiądz. Na razie nie czyściłem za bardzo bo nie mam czym a ciężko idzie. Interesuje mnie dlaczego to coś miało taką obwódkę na dole/
Napisano
A więć jest to urwana szyjka wraz z resztkami pocisku od naboju to wyżej wspominanego WJa-23 do eksplozji. Na pierwszej force masz rozerwane łuski, z tego kompletu pewnie pochodzi.

A ta obwódka to kawałek taśmy, popatrz na fotke z 2010-12-14 15:32:36

Pzdr.AD
Napisano
Bo łuska NS-37 ma kształt butelkowy i zastosowanoby taśmę tego typu jak w WJa-23 z węższą obręczą na szyjce i szerszą na korpusie, natomiast łuska z N-37 jest prawie równa jak kłoda i co za tym idzie szczęki" taśmy są jednakowej szerokosci.

N-37 - opracowano w 1946 dlatego powojenna.
Napisano
kicereb jak nie wiesz jak sobie poradzić z powiększeniem fotki to twoja sprawa. Ja wstawiłem taką bo większe mi nie chciały wejść. A co do ilości wątków to pierwszy raz się pomyliłem bo jestem tu nowy i w złe miejsce wstawiłem.
Napisano
Witam
Te 4 po lewej stronie to taśma na naboje niemieckie 2cm flak lub 3,7 cm. Zależy jak duże. Ale z tego co na zdjęciu chyba ten większy kaliber. To po prawej to może być statecznik od bomby lotniczej.
Tak mi się wydaje
Napisano
kolego powiem tak te elementy po lewej stronie fotki to ogniwa taśmy amunicyjnej,ale jakiej to może ktoś inny napisze,ten element u góry to okucie jakiejś części drewnianej od wozu,ta blacha to może być być okucie od skrzyni lub cześć maszyny rolniczej ,a tą małą końcówkę to chyba przy traktorze widziałem i możliwe że był to czujnik temperatury wody ,termostatu jak to nie to to może coś innego.

pozdrawiam czarek
Ps.szału nima z tymi fantami

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie