Kurt Napisano 13 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2010 Jak dla mnie jeden z lepszych filmów można by powiedzieć antywojennych :). Każdy medal ma dwie strony.Urząd ds. Weteranów to prawie pole bitwy. Barykadami są biurka. Po jednej stronie zdesperowani weterani wojenni, którzy domagają się leczenia ( przyznanego przez państwo ), po drugiej stronie urzędnicy, którzy starają się ograniczyć liczbę pacjentów, a wszystko po to aby zaoszczędzić ( bo jak wszędzie brakuje pieniędzy na ieżącą działalność" ). Po miedzy walczącymi" stronami znajdują się lekarze, którzy chcą leczyć, ale nie mogą, bo nie wolno (!), bo brakuje pieniędzy, bo brakuje lekarstw i...opatrunków. Do czasu... Pewnego dnia doktor Morgan odkrywa, że w szpitalnym magazynie jest masa różnych potrzebnych im lekarstw. Na pytanie, dlaczego lekarstwa leżą i marnują się w magazynie słyszy, że trzeba oszczędzać. Morgan ma tego dość i w nocy wraz z przyjaciółmi postanawia okraść magazyn. Absurdalna komedia z niezłą obsadą.Oczywiście trailer też się znajdzie:http://www.youtube.com/watch?v=NIqvxOEaPLkPozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 13 Grudzień 2010 Share Napisano 13 Grudzień 2010 Najsławniejszym, nie tylko dla mnie filmem anty-wojennym ( czy anty-wszystko ) jest oczywiście Paragraf 22 Hellera. No, i może jeszcze MASH ( w obu wersjach ).Choć każdy ma swoje upodobania :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 13 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2010 Dlatego napisałem jeden z :) M.A.S.H to film ponad czasowy który zawsze doprowadza do łez .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 13 Grudzień 2010 Share Napisano 13 Grudzień 2010 Na zachodzie bez zmian" i Czas apokalipsy" także jeśli chodzi o anty ;)pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.