Skocz do zawartości

Zdjęcie naszego samolotu - część 17

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 401
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Ad. 2011-01-07 19:55:08 TomekSz1 podpisane: poln.Jagdflugzeug PZL.P11 Lublin Polen"
Jest to PZL P11c nr boczny 55, podskrzydłowy 504-T dowódcy III/4 DM kpt. Floriana Laskowskiego zestrzelony 02.09.1939 w m. Gruta k. Grudziądza podczas ataku na niemiecką kolumnę zmotoryzowaną.
Napisano
Jeśli mnie wzrok nie myli to na kadłubie tego Łosia widać liczbę nr 1. Czy może to być ta słynna jedynka ( samolot o numerze 72.11 ), z 212 Eskadry 1 Pułku Lotniczego, dar pracowników bankowych ?
Napisano
Witam.
Przeniesione z cz.16 Zdjęcie naszego samolotu.
Ad. 2010-10-08 06:11:13 i następnych wpisów dot. P-7 21, D2.
Jak mnie pamięć nie myli to już pisałem, że w Dęblinie pomimo moich podejrzeń nie znalazłem miejsca potwierdzającego to miejsce.
Wczoraj natomiast pożyczyłem książkę o Łosiu i przeglądając ją znalazłem zdjęcie przedstawiające Łosia na wystawie zdobycznego sprzętu wojskowego w Lipsku, na początku 1940 roku. Po analizie tego zdjęcia nieśmiało zawyrokuję, że też była tam nasza siódemka".
Napisano
Ad. por.pil.020 - 2011-01-17 23:49:27
Cyt.Chodzi o tą co sobie stała na trawce przed jakimś pałacykiem i ja Cię o nią pytałem?"
Tak, chociaż dziś dostałem na prywatną pocztę maila i innym tropem. Lokalizacja znacznie bliżej niż Lipsk. Sprawa wymaga wyjaśnienia i to chyba na Odkrywcach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie