Skocz do zawartości

Kolekcjonerzy znaczków

rafal_etz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Posiadam 4 klasery z najróżniejszymi znaczkami pocztowymi które zbierałem parę lat temu. Ze względu na to że ich już nie zbieram a każdy grosz się liczy zwłaszcza że zepsuł mi się wykrywacz i potrzebuję kasę na smętka chciałbym je sprzedać. Od razu mówię że pojedynczych nie sprzedaje najwyżej cały klaser. Postaram się dodać zdjęcia ale to wieczorem bo dużo tego jest. Czy takie 4 klasery mogą być coś warte??

Znaczek pocztowy to bardzo szeroki temat. I długi, bo od wydania pierwszego w historii znaczka minęło w tym roku 170 lat. Więc pisanie mam 4 klasery znaczków i czy to jest coś warte" jest bezsensowne. Zwłaszcza w dziale towarzyskie, gdy jest dział handlowy".

C.

Uben. Kilka lat temu wszedłem w posiadanie, na strychu, walizki z różnymi papierzyskami. W tym było kilkanaście tysięcy znaczków pocztowych z okresu pierwsza-druga wojna. Niestety, zbierał to chyba jakiś dzieciak, bo znaczki były na sucho odrywane od kopert, wycinane tak, że czasem część znaczka była odcięta. Z tego wszystkiego ostało się ok. 4 tysiące szt.
Musiałem się rozejrzeć wśród filatelistów, by zorientować się, co to może być warte. Poznałem bardzo ciekawego gościa, przedwojennego filatelistę, podróżnika i pisarza w jednym. I okazało się, że liczba zbierających znaczki w Polsce zmalała o ca 90%. No bo komu chce się dłubać w filatelistyce w epoce elektroniki na takim poziomie. Krótko mówiąc-współczesne znaczki, już nieużyteczne jako pocztowe mają raczej znikomą wartość i bardzo trudno znaleźć kupca.
Ale życzę powodzenia.

C.

Witam Catadero przyjacielu .Dziękuję za zainteresowane moim pytaniem .
Większość znaczków które posiadam jest w kolorze czerwonym :-), część polskich z lat 70 - 80 więc te spróbuję wystawić na aukcji może ktoś będzie zainteresowany :-)
pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie