rafal_etz Napisano 30 Listopad 2010 Autor Share Napisano 30 Listopad 2010 Witam. Posiadam 4 klasery z najróżniejszymi znaczkami pocztowymi które zbierałem parę lat temu. Ze względu na to że ich już nie zbieram a każdy grosz się liczy zwłaszcza że zepsuł mi się wykrywacz i potrzebuję kasę na smętka chciałbym je sprzedać. Od razu mówię że pojedynczych nie sprzedaje najwyżej cały klaser. Postaram się dodać zdjęcia ale to wieczorem bo dużo tego jest. Czy takie 4 klasery mogą być coś warte?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 30 Listopad 2010 Share Napisano 30 Listopad 2010 Znaczek pocztowy to bardzo szeroki temat. I długi, bo od wydania pierwszego w historii znaczka minęło w tym roku 170 lat. Więc pisanie mam 4 klasery znaczków i czy to jest coś warte" jest bezsensowne. Zwłaszcza w dziale towarzyskie, gdy jest dział handlowy".C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz27 Napisano 30 Listopad 2010 Share Napisano 30 Listopad 2010 Trudno coś powiedzieć, czasami za jeden znaczek cztery smętki kupisz, a czasami za cztery klasery znaczków osłony na cewkę nie kupisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 4 Grudzień 2010 Share Napisano 4 Grudzień 2010 Orientujesz się jakie znaczki są w cenie i czy polskie trzymają cenę? jeśli tak to od czego/jakich okoliczności zależy cena znaczka polskiego itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 4 Grudzień 2010 Share Napisano 4 Grudzień 2010 Uben. Kilka lat temu wszedłem w posiadanie, na strychu, walizki z różnymi papierzyskami. W tym było kilkanaście tysięcy znaczków pocztowych z okresu pierwsza-druga wojna. Niestety, zbierał to chyba jakiś dzieciak, bo znaczki były na sucho odrywane od kopert, wycinane tak, że czasem część znaczka była odcięta. Z tego wszystkiego ostało się ok. 4 tysiące szt. Musiałem się rozejrzeć wśród filatelistów, by zorientować się, co to może być warte. Poznałem bardzo ciekawego gościa, przedwojennego filatelistę, podróżnika i pisarza w jednym. I okazało się, że liczba zbierających znaczki w Polsce zmalała o ca 90%. No bo komu chce się dłubać w filatelistyce w epoce elektroniki na takim poziomie. Krótko mówiąc-współczesne znaczki, już nieużyteczne jako pocztowe mają raczej znikomą wartość i bardzo trudno znaleźć kupca. Ale życzę powodzenia.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 4 Grudzień 2010 Share Napisano 4 Grudzień 2010 Witam Catadero przyjacielu .Dziękuję za zainteresowane moim pytaniem . Większość znaczków które posiadam jest w kolorze czerwonym :-), część polskich z lat 70 - 80 więc te spróbuję wystawić na aukcji może ktoś będzie zainteresowany :-)pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 4 Grudzień 2010 Share Napisano 4 Grudzień 2010 Mieliśmy znowu ognisko w W. Tym razem spokojne i fartowne. Szkoda, że nie byliście.Pozdr.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 4 Grudzień 2010 Share Napisano 4 Grudzień 2010 Trzymać, moda na znaczki wróci. Cisza tylko sprzyja w nabytkach, ale ciiii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 4 Grudzień 2010 Share Napisano 4 Grudzień 2010 Nie miałem możliwości za bardzo w tym roku ale w przyszłym mam nadzieję że nadrobimy straty i porozmawiamy o znaczkach przy ognisku w W.derdecznie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 4 Grudzień 2010 Share Napisano 4 Grudzień 2010 :-)C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.