Skocz do zawartości

Muzeum Wojsk Inżynieryjnych we Wrocławiu

B

Rekomendowane odpowiedzi

Muzeum Wojsk Inżynieryjnych we Wrocławiu.

Galeria zdjęć

http://www.militarni.pl/?lang=1&cat=98&galeria=117

Mam pytanie jak się nazywa (dokładna niemiecka nazwa) ten niemiecki pojazd co jest w zbiorach Muzeum?

Mógłby ktoś zamieścić też jego lepsze zdjęcie ?

Za to ja obejrzałem jak byłem na szkoleniu 4 lata temu. Rozkradzione wszystko i zdewastowane niestety. Powyrywane kable, odkręcone co się da czyli liczniki, klamki, różne drobiazgi, korki od chłodnic, gaźniki itd. Szkoda, bo są tam różne ciekawe pojazdy. Jeśli chcecie to znajdę zdjęcia i wrzucę.

Wygrzebałem stare zdjęcia. Może przesadziłem, że wszystko rozszabrowane, bo nie oglądałem dokładnie całości zbiorów. Ale na teren jednostki dostać się łatwo, niby wartownik jakiś chodzi ale to spory obszar. Jakby do tej wiaty dołożyli jakieś ściany z siatki to można powiedzieć, że zbiory byłyby zabezpieczone. 4 lata temu wyglądały jak na zdjęciach. Widać, że kiedyś włożono pracę w przygotowanie ekspozycji - pojazdy na podstawkach, żwirek itd., ale wandale skutecznie się dobrali do czego się dało. Moim zdaniem niektóre zachowane tam sprzęty mogą być dobrą bazą do rekonstrukcji, chociaż kiedyś były zapewne sprawne i kompletne.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie