B Napisano 30 Listopad 2010 Autor Share Napisano 30 Listopad 2010 Muzeum Wojsk Inżynieryjnych we Wrocławiu.Galeria zdjęćhttp://www.militarni.pl/?lang=1&cat=98&galeria=117Mam pytanie jak się nazywa (dokładna niemiecka nazwa) ten niemiecki pojazd co jest w zbiorach Muzeum?Mógłby ktoś zamieścić też jego lepsze zdjęcie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 30 Listopad 2010 Share Napisano 30 Listopad 2010 Krążą różne odpowiedzi: prototyp Goliath'a, pojazd do układania kabli... chyba że już coś wiadomo coś wiecej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B Napisano 30 Listopad 2010 Autor Share Napisano 30 Listopad 2010 A może ktoś coś więcej wie (i lepsze zdjęcie ma) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 1 Grudzień 2010 Share Napisano 1 Grudzień 2010 Na unitarce biegałem dookoła tych eksponatów na zaprawie,za młodego nawet nie było czasu obejrzeć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 1 Grudzień 2010 Share Napisano 1 Grudzień 2010 Za to ja obejrzałem jak byłem na szkoleniu 4 lata temu. Rozkradzione wszystko i zdewastowane niestety. Powyrywane kable, odkręcone co się da czyli liczniki, klamki, różne drobiazgi, korki od chłodnic, gaźniki itd. Szkoda, bo są tam różne ciekawe pojazdy. Jeśli chcecie to znajdę zdjęcia i wrzucę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 1 Grudzień 2010 Share Napisano 1 Grudzień 2010 Wrzucaj chętnie popatrzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 1 Grudzień 2010 Share Napisano 1 Grudzień 2010 http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=677528#1131969 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 4 Grudzień 2010 Share Napisano 4 Grudzień 2010 Wygrzebałem stare zdjęcia. Może przesadziłem, że wszystko rozszabrowane, bo nie oglądałem dokładnie całości zbiorów. Ale na teren jednostki dostać się łatwo, niby wartownik jakiś chodzi ale to spory obszar. Jakby do tej wiaty dołożyli jakieś ściany z siatki to można powiedzieć, że zbiory byłyby zabezpieczone. 4 lata temu wyglądały jak na zdjęciach. Widać, że kiedyś włożono pracę w przygotowanie ekspozycji - pojazdy na podstawkach, żwirek itd., ale wandale skutecznie się dobrali do czego się dało. Moim zdaniem niektóre zachowane tam sprzęty mogą być dobrą bazą do rekonstrukcji, chociaż kiedyś były zapewne sprawne i kompletne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 4 Grudzień 2010 Share Napisano 4 Grudzień 2010 Tych fotek mam ponad 20, jeśli Moderatorzy uznają, że za dużo to zrobię jakąś oddzielną galerię.Tutaj GAZ chyba z agregatem prądotwórczym (?). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 4 Grudzień 2010 Share Napisano 4 Grudzień 2010 Pod maską demolka, ale w tej chwili jeszcze można dostać nowe części i uzupełnić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 4 Grudzień 2010 Share Napisano 4 Grudzień 2010 Pusta deska rozdzielcza, brak klamek i drobiazgów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 4 Grudzień 2010 Share Napisano 4 Grudzień 2010 Rzeczony agregat. Chyba jednak prądu nie wytwarza, coś mi się pomyliło. Korki od zbiorników przydały się złodziejom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 4 Grudzień 2010 Share Napisano 4 Grudzień 2010 Teraz ZIŁ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 4 Grudzień 2010 Share Napisano 4 Grudzień 2010 Trochę ażurowa buda, trudno mi powiedzieć, czy to zamierzone, chyba nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 4 Grudzień 2010 Share Napisano 4 Grudzień 2010 Szafki bez drzwi. Może ktoś kompetentny nazwie ten pojazd i jego przeznaczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 4 Grudzień 2010 Share Napisano 4 Grudzień 2010 Wnętrze Ziła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 4 Grudzień 2010 Share Napisano 4 Grudzień 2010 Dentysta wojskowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 4 Grudzień 2010 Share Napisano 4 Grudzień 2010 Amfibia, mocno zdekompletowana. Stan podobny jak tej w skansenie w Mniszewie (o ile ta ze skansenu jeszcze istnieje). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 4 Grudzień 2010 Share Napisano 4 Grudzień 2010 Widok z przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 4 Grudzień 2010 Share Napisano 4 Grudzień 2010 Hm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 4 Grudzień 2010 Share Napisano 4 Grudzień 2010 Tutaj był silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 4 Grudzień 2010 Share Napisano 4 Grudzień 2010 Inny eksponat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 4 Grudzień 2010 Share Napisano 4 Grudzień 2010 I większa amfibia. Swego czasu stała taka w Rzeszowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 4 Grudzień 2010 Share Napisano 4 Grudzień 2010 BAT-M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 4 Grudzień 2010 Share Napisano 4 Grudzień 2010 I jego zdewastowane wnętrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.