muchomor Napisano 17 Listopad 2010 Autor Napisano 17 Listopad 2010 Nie wiem,czy to dobry dział,w razie czego proszę przenieść.Mam taki obraz do identyfikacji,może ktoś widział,może ktoś coś wie na jego temat.
parus Napisano 18 Listopad 2010 Napisano 18 Listopad 2010 Ładna rama, wypełniacz" to masówka i chyba niepolska, masa tego trafia do nas z Niemiec.
nahm01 Napisano 18 Listopad 2010 Napisano 18 Listopad 2010 Miałem identyczny choć różniący się szczegółami(kolorami) podobna rama choć jaśniejsza. Tak jak kolega pisze masówka coś jak jeleń na rykowisku.
Martian Napisano 18 Listopad 2010 Napisano 18 Listopad 2010 To nie żadna reprodukcja! 100%- towy oryginalny lanszaft...
Martian Napisano 18 Listopad 2010 Napisano 18 Listopad 2010 coś klawiatura szwankuje- LANDSZAFT" teraz ok.
HałaBała Napisano 16 Styczeń 2011 Napisano 16 Styczeń 2011 z malowaniem to on nic wspólnego nie ma...
muchomor Napisano 17 Listopad 2010 Autor Napisano 17 Listopad 2010 Nie wiem,czy to dobry dział,w razie czego proszę przenieść.Mam taki obraz do identyfikacji,może ktoś widział,może ktoś coś wie na jego temat.
Swiety82 Napisano 17 Listopad 2010 Napisano 17 Listopad 2010 Pokaż rewers. Są jakieś sygnaturki czy podpisy - nawet z tyłu na płótnie?
muchomor Napisano 19 Listopad 2010 Autor Napisano 19 Listopad 2010 Martian,ale zagwozdkę mi zrobiłeś z tym Landszaftem.Na zakończenie:obraz jest malowany na dykcie (nie wiem dlaczego nie na płutnie?,ale mniejsza z tym),w każdym razie jest na pewno malowany i nie jest to żadna reprodukcja.Wyjaśnienie słowa Landszaft:Landszaft:1.Lekceważąco o malowidle przedstawiającym krajobraz2.Lekceważąco o obrazie pozbawionym wartości artystycznej, kicz, bohomaz3.Malowidło, oleodruk, kicz4.Przestarzale pejzaż, plener, panorama, widoczek5.Kiepski widoczek
HałaBała Napisano 17 Listopad 2010 Napisano 17 Listopad 2010 ReprodukcjaLata '60 masowy przerabiany temat chatek na tle górrama nie od zestawy oryginalnego
Pytanie
muchomor
Nie wiem,czy to dobry dział,w razie czego proszę przenieść.
Mam taki obraz do identyfikacji,może ktoś widział,może ktoś coś wie na jego temat.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.