pasio Napisano 15 Styczeń 2011 Napisano 15 Styczeń 2011 Węzeł oporu na rok 45' melduje się! Jestem z Proszowic Kopę i wykopuję schrony bo mniejsze rzeczy mi się przejadły :)A tak na poważnie o tym co u nas robimy :http://www.gniazdo.net.pl/0proj0bunkry/W czerwcu pewnie robimy jakieś otwarcie schronu i rekonstrukcję więc jak coś to zapraszam pośmigamy też.Pozdrawiam. Wojtek Pasek.
brudnyharry Napisano 15 Styczeń 2011 Autor Napisano 15 Styczeń 2011 Witam.WWO292,być może na wiosnę zgadamy się z chłopakami tu obecnymi na jakiś wypad w teren ,więc jakbyś chciał pośmigać znami to zapraszam.A w okolicy Miechowa jest co szukać zwłaszcza jeśli chodzi o militarkę.To zależy też od twoich preferencji.Pozdro.
WWO292 Napisano 16 Styczeń 2011 Napisano 16 Styczeń 2011 ja próbowalem przedwczoraj ale jeszcze jednak jest za wczesnie kupiłem solarke to mój pierwszy lepszy wykrywacz i chcialem troszke wprawy na sprzecie załapac no ale niestety sie jescze nie da chetnie kiedyś sie zgadam na poszukiwania znam pare fajnych miejsc w okolicach książą wielkiego jeszcze na bank nie ruszanych
WWO292 Napisano 16 Styczeń 2011 Napisano 16 Styczeń 2011 jedno z miejsc to wieś giebułtów znalazłem miejsce gdzie kiedyś stal dom w którym ukrywali 15 żydów niestety potem ktoś ich sprzedał zostali rozstrzelani wraz z żona i córką gospodarza domu jednak pozostal tunel który prawdopodobnie wychodził z domu a konczył sie w lesie drugie to wioska trzonów któregos dnia podczas obławy na partyzntów najpierw był prowadzony godzinny nalot na las potem ostrzał artyleryjski i wkoncu wesszla piechota jednak nikogo nie złapano i za kare spacyfikowano dwie wsie jest też stary odcinek trasy e 7 gdzie podobno wg opowiadań ludzi czesto na zakręcie rozbijały sie tabory wojskowe no a Tunel mówi sam za siebie jest tez kilka starych nieczynnych mlynów kilka palaców no i zamek w książu wielkim
andrew25 Napisano 3 Maj 2011 Napisano 3 Maj 2011 Zna ktoś może jakieś ciekawe miejsca w okolicach Puszczy Niepołomickiej?
margor Napisano 6 Maj 2011 Napisano 6 Maj 2011 Jest takie jedno fajne miejsce...ale polecam tam raczej wycieczkę typowo-krajoznawczą z oczywistych powodów ;)http://wikimapia.org/12447323/pl/PoszynaOgólnie trzeba się sporo nachodzić a w sezonie dużo ludzi.
minios12 Napisano 23 Czerwiec 2011 Napisano 23 Czerwiec 2011 witam znajomy mi muwił o lesie w okolicy miejscowosci kije przy drodze pinczuw kielce muwił ze w okolicznym lesie sporo sie działo niestety nie wie dokładnie wkturym morze wie ktos cos na ten temat jak by co to muj e mejl micjar86@wp.pl był bym wdzienczny za pomoc
Ayahuasqueros Napisano 27 Czerwiec 2011 Napisano 27 Czerwiec 2011 Witamminios12 twoje pytanie bardziej pasuje do tematu kieleckiego" http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=597671#1237378 . Ze swojej strony mogę dodać tylko, że las przy miejscowości Hajdaszek jest mocno przekopanyale jeszcze można coś trafić.
grubsonik911 Napisano 1 Lipiec 2011 Napisano 1 Lipiec 2011 Witam .Puszcza niepołomicka odpada , same niewypały odłamki skorup po detonacjach i wybuchach , i same przedmioty po destrukcjach.Poszło tam na marne ze 2 tygodnie niestety....Ale za to polecam Las w Cichawie oddalony od puszczy około 10 km.Warto poszukać , bo można znaleźć dużo fantów z I i II wojny.W razie pytań proszę pisać na priv.Pozdrawiam.
ZkopcaKraka Napisano 5 Lipiec 2011 Napisano 5 Lipiec 2011 Witam, widzę że temat ucichł, ale może znajdzie się ktoś zainteresowany wspólnymi wykopkami.. najchętniej doświadczony poszukiwacz który nie jeden sezon ma już za sobą i wie co go interesuje.. Proszę pisać na maila: wesolykrak@o2.pl
szczepciu Napisano 5 Lipiec 2011 Napisano 5 Lipiec 2011 He, He! Chciałeś chyba powiedzieć grubsonik, że w lesie w Cichawie to kiedyś można było znaleźć coś ciekawego, bo teraz to już o łuskę nawet ciężko.
grubsonik911 Napisano 22 Lipiec 2011 Napisano 22 Lipiec 2011 No niestety , w Cichawie jest już coraz ciężej , ale mam kumpla co ciągle tam trafia ciekawe rzeczy .Pozdrawiam
minios12 Napisano 6 Październik 2011 Napisano 6 Październik 2011 witam w zasadzie to prawie koniec sezonu ale morze wybierzemy sie gdzies pokopac bende wdzienczny za odpowiedz
brudnyharry Napisano 7 Październik 2011 Autor Napisano 7 Październik 2011 Witam. Do kol minios12 jaki tam koniec.Jak chcesz pokopać do zapraszm ,wybieramy się w ta niedzielę do brzeska .Mój nr tel 501489974.Pozdrawiam
snajper-s1 Napisano 27 Luty 2016 Napisano 27 Luty 2016 Tak zapytam miejscowych, bo ja tu niekumaty - w jakiej okolicy najlepsze gleby, może jakieś piaski bardziej? Bo raczej wszędzie kwaśne.
MusicURlooking4 Napisano 2 Kwiecień 2016 Napisano 2 Kwiecień 2016 W Krakowie to nawet kopać nie trzeba ;)
sir_thomson Napisano 19 Kwiecień 2017 Napisano 19 Kwiecień 2017 Witam! Odświeżam temat, jeśli można :) Przeprowadziłem się do Krakowa wraz z wykrywaczem i chętnie wybrałbym się z kimś na wspólne wykopki.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.