kudlaty89 Napisano 3 Listopad 2010 Autor Napisano 3 Listopad 2010 Witam wszystkich i proszę o pomoc, na zdjęciu jest Pan w mundurze ale no właśnie w jakim?
dudzin Napisano 3 Listopad 2010 Napisano 3 Listopad 2010 Strażak na 100%. W II RP też mieli gwiazdki na kołnierzach.
kudlaty89 Napisano 3 Listopad 2010 Autor Napisano 3 Listopad 2010 Witam wszystkich i proszę o pomoc, na zdjęciu jest Pan w mundurze ale no właśnie w jakim?
steell Napisano 3 Listopad 2010 Napisano 3 Listopad 2010 możesz mieć rację do co straży pożarnej, w każdym bądź razie na pewno Austro Węgry, za strażą pożarną przemawia rodzaj hełmu, myślałem ze to niewyraźna kita na nim a to może być grzebień, na pagonach ma coś ale nie widać wyraźnie lecz może to być płomień strażacki ma coś na kolanach co chyba jest toporkiem no i lamówka na obszyciach munduru więc straż pożarna jak najbardziej prawdopodobna stopień raczej odpowiednik naszego plutonowego
steell Napisano 3 Listopad 2010 Napisano 3 Listopad 2010 co mi nie pasuje to kieszenie na piersi jakoś nie podchodzą mi pod straż ale mogę się mylić
Pytanie
kudlaty89
Witam wszystkich i proszę o pomoc, na zdjęciu jest Pan w mundurze ale no właśnie w jakim?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.