Skocz do zawartości

Twierdza Przemyśl --- co jeszcze w ziemi piszczy ??

adek1990

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam koledzy :) Mam pytanko odnośnie militarki na fortach przemyskich , w ich okolicach . Planuję tam tam kiedyś wybrać i chce zasięgnąć tematu czy warto ogólnie jeszcze . dzięki z góry za rady :D

pozdr adek1990
Napisano
Nie pytaj kolego,jedz i sprawdz.
Matka ziemia cały czas zaskakuje" jak mnie dzisiaj znowu.
Gdzie innych mdli na samą nazwę tej miejscowości.
Pzdr.
Napisano
Ostatnio tam byłem.Spisał mnie leśniczy ale wskazał miejsce gdzie cos niecoś moze być.Faktycznie i chwała mu za to.Trafila sie klamerka carska,bagneciki,guziki,monetki.O rescie nie wspomne.Wiec jedz i nie pytaj
Napisano
Dobrze koledzy , a moglibyście podać jakiś dobry namiar bo jak wiadomo obszar twierdzy jest ogromny i gdybyście udzielili mi jakiejś rady gdzie dokładniej mógłbym się udać byłby super , w jaki rejon np ? :)

pozdrawiam
Napisano
zależy co Ciebie interesuje 1 czy 2 wojna
jeżeli 1 to szukać na wałach lub przedpolu fortów
jezeli 2 to szukać w miejscu forsowania Sanu, tam będzie najwięcej zwłaszcza w górnym biegu powyżej Przemyśla
no i winna góra, ale to może lata 20
Napisano
jeszcze jedno pomiędzy ulicą Słowackiego i Tarnawskiego wyły stare magazyny wojskowe może tam chociaż to w mieście, koło tych magazynów a może w nim w czasie 2 wś był radziecki szpital polowy, ciekawe rzeczy mogą wyjść
Napisano
Kolega posiada dobre informacje napewno mi się przydadzą :) a szukam i 1 i 2 wś :D

pozdrawiam

Jakby ktoś pośiadał jakieś inne info to nie pogardzę niczym :)
  • 2 weeks later...
Napisano
Na samych fortach ciężko coś znaleść ,ale jak sie ma szczęście to można wiadomo ziemia oddaje swoje skarby. Ja osobiście polecalbym szańce ziemne ( pozycje wysuniete twierdzy) i teren wokół nich , a także tereny którędy próbowano się przebić z twierdzy w kierunku na Sanok :) ogólnie twierdza jest przekopana , ale zawsze cos się znajdzie choćby łuskę-)
Napisano
Mam pytanie czy służby bardzo ścigają w okolicach twierdzy i okolicznych wioskach i lasach bo mam ochotę się tam wybrać

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie