woyta Napisano 5 Marzec 2004 Autor Share Napisano 5 Marzec 2004 czy często spotyka się coś takiegopzdr woyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Marzec 2004 Share Napisano 9 Marzec 2004 Pomylenie ebonitu z bakelitem jest wybaczalne.Napisanie użytkowy" przez z" - nie!Sorry!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 9 Marzec 2004 Share Napisano 9 Marzec 2004 Ja też się pochwalę, bo mój egzemplarz jest dość ładnie ostemplowany" ołowiem.Tych manierek jest od cholery i jeszcze trochę... Co nie znaczy, że czasami mogą osiągać niebotyczne ceny - w tą niedzielę, na Kole, ktoś żądał za kokosa" 180 zeta.(!) (fakt, że w st. idealnym - w pokrowcu, z uprzężą i kubeczkiem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyta Napisano 5 Marzec 2004 Autor Share Napisano 5 Marzec 2004 czy często spotyka się coś takiegopzdr woyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyta Napisano 5 Marzec 2004 Autor Share Napisano 5 Marzec 2004 kto rozszyfruje te biciapzdr woyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyta Napisano 5 Marzec 2004 Autor Share Napisano 5 Marzec 2004 i tu jeszcze spód igielitowego kubeczkaco to za biciapzdr woyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Marzec 2004 Share Napisano 5 Marzec 2004 Nie drewniana - manierka jest z aluminium w pokrowcu z tworzywa sztucznego. Kubek jest bakelitowy (nie igielit). Początkowo Felflasche 31 typu Kokos" były produkowane dla Afrika Korps, potem w drugiej połowie wojny weszły na wyposażenie jednostek frontowych w Europie.Ten konkretny egzemplarz manierki jest dość ciekawy - bicia wskazują na produkcję z 1941 r. a więc Twoja manierka mogła widzieć Afrykę".DRGM - wzór urzytkowy Rzeszy NiemieckiejH.R.E - kod producenta (nie pamiętam nazwy, produkował też manierki z kubkami aluminiowymi)41 - data produkcjina kubku - oznaczenia producenta.PozdrawiamTomasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Marzec 2004 Share Napisano 5 Marzec 2004 ebonit a nie bakelit, bakelit posiada charakterystyczny brązowy odcień z przejściami" kolorystycznymi, ebonit zaś jest czarny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Marzec 2004 Share Napisano 5 Marzec 2004 A ja mam podobną, tylko ładniejszą, 43 rok i korek ma pękaty z tworzywa, z resztką okucia i skórki. Chyba rzadsza.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolff Napisano 6 Marzec 2004 Share Napisano 6 Marzec 2004 mam pytanko o sygnaturę takiej samej manierki.oto i ona:D.R.G.M.H.R.E.42D.R.P.angm.Tylko korka brakJakie pokrowce stosowano w tych manierkach i skórkę?poz.wolff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
(+) Napisano 6 Marzec 2004 Share Napisano 6 Marzec 2004 Zamiast parcianych stosowano również skórzane paski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
(+) Napisano 6 Marzec 2004 Share Napisano 6 Marzec 2004 (+) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
woyta
czy często spotyka się coś takiego
pzdr woyta
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.