Skocz do zawartości

Żona szuka wykrywacza dla męża.

zonapl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Na początku chciałabym podziękować i powiedzieć, że jestem pod wrażeniem waszej wiedzy i chęci pomocy. Co do sprzętu to na dzień dzisiejszy najbliżej mi do Rutus Proxima jest tylko jedno ale cena a tu tyle wyprzedaży się szykuje.
A co do forumowego detektywa adam793 to powiem Tobie, że to chyba nie jest takie dziwne, że niektóre kobiety (większość moich koleżanek i znajomych)tak jak i ja potrafi czytać ze zrozumieniem a pytania o osiągi" nie są powodowane jakimś podstępem, którego się doszukujesz a jedynie rozumienia tego co czytam, pędem do wiedzy" ;) i rozsądnym podejściem do tematu, który mnie pośrednio interesuje-szczególnie gdy mam wydać 1000-15000 (już chyba)na coś na czym się nie znam i w dodatku używać będzie to inna osoba. Poza tym nie wiem czy mi uwierzysz ale prowadzę samochód, sama tankuję i koło potrafię zmienić. A dodatkowo powiem, że choć czytam o wykrywaczach od 2-3 dni to i tak mam wrażenie, że 90% informacji technicznych jest dla mnie nieznana (jeszcze). Niestety dla Ciebie adam793 musisz uwierzyć mi na słowo, że jestem kobietą. :)) Pozdrawiam wszystkich, dziękuję. Pa
Napisano
Kol pawel888, zgadzam się z Tobą. Smętek nie jest wybitnie skomplikowany i daje dużo radości przy minimalnym zaangażowaniu mózgownicy.
Po prostu uważam, że Smętek nie jest dla ludzi zaczynających swoją przygodę z eksploracją i tyle. Wypada mieć jakiekolwiek mini doświadczenie biorąc go do ręki. Sprawdzone empirycznie. Zapamiętam go jako głęboki i rozklekotany wykrywacz. Smętek to solidny klasyk, ale nie wyrocznia.
Kup mężowi Proximę. Pokopie sobie małe kolorki" jak i średnio głęboką militarkę. Jeśli chodzi o utylitarność i spectrum możliwości, Rutus wiedzie prym w tej materii. Takie są fakty.
Pozdrawiam.
Napisano
Poziom wykrywaczy metali kształtuje niestety cena .Te około 1500 dają juz przecietnemu poszukiwaczowi radosc z zakupionego sprzetu oraz mozliwosc eksploracji metali szlachetnych i nie. Mozliwosci mają podobne zasieg tez .Wazny jest cyfrowy indentyfiakator znalezisk , dostrajanie do gleby ,dyskryminacja znalezisk. Mysle ze nie chciała bys mieć w domu tony zwykłego metalu Twój wybór idzie w dobrym kierunku a reszte doczytaj na forach tam bardzo dobrze opisują wszystko .Pozostają jeszcze filmy na You tube instruktazowe Jest tam wiele wykrywaczy w akcji .Pozdrawiam :)
Napisano
ja zaczynalem od proximy,przecwiczylem dwie w ciągu dwóch lat i muszę przyznać że jeśli mąż dostanie ją jako prezent urodzinowy to napewno będzie zadowolony,,sprzęt dobry a zarazem uniwersalny pokopie sobie i militarkę i drobnicę jednak nie jest sprzętem bez wad;wzbudza się nieraz z niewiadomych powodów,zauważylem że najczęściej w pobliżu linii wysokiego napięcia,no i to że konstrukcja jest troszkę żle wywazona no i cięzkawa tak że kilka godzin w terenie daje się odczuć,,poza tym same plusy napewno dobry wybor za 1480 zł...pozdrawiam...
Napisano
Cześć. Myślę, że moje poszukiwania wkraczają w końcowy etap. Ostatnia chyba kwestia to taka, który czy przy preferencjach mojego męża wybrać Rutus Proxima czy White's Prizm 5G. Oba są w podobnej cenie Whites trochę tańszy bo promocja. Tak wiele dobrych opinii przeczytałam o Proximie, że jestem bliższa wyboru tego urządzenia, ale by nie zrobić błędu wole zapytać się osób znających temat. Pozdrawiam. PA.
Napisano
w przyszlym tygodniu ma wyjść nowy model rutusa zwany argo za którym czekamy już bardzo długo,,ma być lepszym wykrywaczem od proximy,nowszym technologicznie i bardziej rozwinietym ale i cena ma być wyższa coś ok. 1800 zł,może warto poczekać....pozdrawiam..
Napisano
Proxima jest lepsza przy poszukiwanianiach militariów niż Whites Prizm5G, który został zaprojektowany z myślą o typowej kolorowej drobnicy, monetkach etc.
Weź pod uwagę, że na zachodzie nie szuka się militariów (z drobnym wyjątkiem USA, ale jest to zupełnie inny rodzaj militarki niż w Polsce) a więc siłą rzeczy wykrywacze buduje się głównie z myślą o poszukiwaczach monet. Proxima jest sprzętem zbudowanym przez polskiego poszukiwacza militariów dla podobnych sobie pasjonatów a przy tym jest też świetnym monetkowcem. Co do nowego modelu Rutusa to podejrzewam, że dzięki niemu będzie można nieco taniej kupić wkrótce Proximę;-)

Pozdrawiam

VW
Napisano
koledzy niekłuccie się żona potrzebuje szybko wykrywki a z wontku robi się młyn powiem tak: jak po okopach nie chodzi to po co mu głęboki sprzęcik typu smętek może byc prizm,proxima,itd i będzie wyciągał fanciorypozdro
Napisano
Chwiałabym na początku bardzo ale to bardzo wszystkim podziękować za nieocenioną dla mnie pomoc szczególnie, że jako kobieta, która z wykrywaczami metalu miała do czynienia tylko na lotnisku i w sądzie. Po przeczytaniu niezliczonych ilości tematów, postów i opinii a szczególnie opinii zamieszczonych w tym temacie, (wyłuskanie kobiecie, która nie jest zaznajomiona w temacie nie jest sprawą łatwą)oświadczam, że podjęłam decyzję co do wyboru sprzęt dla męża. Wybór padł na (tu powinny być werble) RUTUS PROXIMA.Tak więc poszłam za radą większości z Was ale podziękowania za pomoc należą się wszystkim, którzy mi doradzali. Odezwę się za jakiś czas i pochwale się reakcją męża. Pozdrawiam.
Napisano
jeśli mogę wtrącić kilka uwag o prizmie 5G to miałem możliwość z nim pochodzić, używa go mój ojciec. kolor sygnalizuje ładnie, co do żelaza to kilka lat temu zlikwidowano w moich rodzinnych stronach kolej wąskotorową. teren wchłonięty pod uprawy(głębokie orki)co prawda nie są to rekordowe głębokości i brakuje mu do hs-3 (posiadałem hs-3) ale ładnie sygnalizuje duże grube gwoździe którymi przybijano szyny do podkładów, śruby od skręcania szyn czy płaskowniki używane do łączenia ich i blachy które wkładane były między podkład, a szynę (takie tam substytuty militarki). jest lekki i dobrze wykonany, dodam jeszcze że jeśli mąż ma więcej wzrostu jak 185 cm może mieć w prizmie niedosyt długości sztycy. wykrywacz nie posiada regulacji siły dźwięku ale jest przyjazny dla ucha, nie robi rabanu na całą okolicę.
pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie