Skocz do zawartości
  • 0

Aluminiowa Manierka

rafal_etz

Pytanie

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jeżeli dziura jest tylko jedna, możesz ją spróbować zakleić jakimś kitem, potem lej wodę, korek np. od wina i do zamrażalnika. I tak z 10 razy aż wyprostujesz. Ja tak odzyskałem" swoją carską z 1917 roku kupioną na bazarze za 8zł!!! bo gość uważał że to szrot. Oczywiście w trakcie zabiegów mogą pojawiać się kolejne pęknięcia, które na bieżąco trzeba kitować i znowu woda i zamrażalnik. Kosztuje to trochę wysiłku i czasu (co najmniej tydzień), ale efekt będzie zadowalający. Jak chcesz to wieczorem wrzucę ci foto mojej carskiej, przed i po. Też miała dziury.
Napisano

Przed. fakt że wgniecenie było bardziej regularne, ale naprawde warto próbować. Kombinuj. Najpierw na otwory nałóż np. łatkę z gumy czy plaster a potem oblep dookoła jakimś lepiszczem. Uwierz lub nie, ja użyłem zwykłej plasteliny.

Napisano

Po. Oczywiście manierka zamieni się w beczułkę, dlatego po całej operacji trzeba użyć gumowego młotka w celu nadania jej kształtów zbliżonych do oryginału. Ale to już naprawdę pestka. Zaraz będzie foto końcowe.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie