bikemax771 Napisano 10 Październik 2010 Autor Napisano 10 Październik 2010 Witam interesuje mnie zakup wykrywacza ale chciałem nim znaleść monety złote zakopane w słoiczku 0,5 litra pojemności,ktury taki cel wykryje bo nie wiem co kupić ,dziękuję za poradę bikemax771
krank Napisano 10 Październik 2010 Napisano 10 Październik 2010 coś ze statyków czyli; Jabel,Salamandra,Hs-3...
detekta8 Napisano 10 Październik 2010 Napisano 10 Październik 2010 ja mysle ze z pol metra ciezko bedzie siegnać. moze salamandra z najwieksza cewka bo ja mialem z 27' to watpie zeby to widziala, nie wiem jak smetek ale raczej podobnie, z tego z czym chodzilem to jeszcze proxima na najmniejszej dyzkryminacji i na statyku na najnizszej czestotoliwoci, natomiast jesli znasz dosc dokladnie polozenie sloiczka to szpila i probowac to nic nie kosztuje a wykrywacz to jednak spory koszt i brak 100% pewnosci znalezienia
bikemax771 Napisano 10 Październik 2010 Autor Napisano 10 Październik 2010 Witam dziękuję za radę ale szpila odpada badałem testowałem zakopałem na puł metra i nie moglem trafić szpilą ,a o fundusze na zakup mam ale po co przeplacać a ten HS-3 to sobie naprawde poradzi z takim celem bo monety w słoiku to trudny cel przeprowadzałem już testy na nie kturych firmowych wykrywaczach i nie wykryły na tej odległości 1 metr
jacho Napisano 11 Październik 2010 Napisano 11 Październik 2010 Bądź tak miły i wklej wcześniej do worda to co piszesz albo uruchom sobie sprawdzanie pisowni w przeglądarce bo robisz najbardziej hardcorowe błędy jakie tylko się da.
bikemax771 Napisano 11 Październik 2010 Autor Napisano 11 Październik 2010 jacho pisz na temat ,jakbyś wypił tyle co ja to byś słowa nie napisał
Czlowieksniegu Napisano 11 Październik 2010 Napisano 11 Październik 2010 Bikemax- a w jaki sposób i jakim sprzętem robiłeś testy? Z ciekawości pytam.
Thomson. Napisano 11 Październik 2010 Napisano 11 Październik 2010 Dobry Pi Nowaka albo ten z Częstochowy na odpowiednio dużej cewce załatwi sprawę. Zdrów.
otrong Napisano 11 Październik 2010 Napisano 11 Październik 2010 a z jakiej miejscowości jesteś, może ktoś mógłby podjechać i przebadać teren. Sam jeżdżę po całym kraju, więc może...
mrand Napisano 11 Październik 2010 Napisano 11 Październik 2010 Pytanie brzmi wyraźnie:Ktury wykryje monety w słoiczku 0,5 litra na 1 metrze"Odpowiedź jest tylko jedna. Żaden.Mrand
krank Napisano 11 Październik 2010 Napisano 11 Październik 2010 i tu się mylisz mrand bo ramówka na sto a nawet dwieście procent sięgnie po ten słoiczek ....
lew_1988 Napisano 12 Październik 2010 Napisano 12 Październik 2010 Jakie monety złote, srebrne czy miedziane ? I czy słoik ma metalową nakretke czy szklany dekielek? Pewnie tego nie wiesz jezeli szukasz zakopanego słoika, ale takie drobiazgi są istotne jednak dla poszukiwań.
kopijnik2 Napisano 12 Październik 2010 Napisano 12 Październik 2010 pierwsze metro jest aluminiowo-stalowe - dyskryminowanie tak dużego obiektu wytnie słoik..._____________________________Ukłony ... dla M...koham jenzyk kturym muwiem"
mrand Napisano 12 Październik 2010 Napisano 12 Październik 2010 Tak się składa, że na temat ramowych detektorów PI akurat coś niecoś wiem. Dlatego poprawiam się. W rzeczywistych warunkach poszukiwań, półlitowego słoiczka z monetami zakopanego na głębokości 1m, skutecznie nie znajdziesz żadnym z dostępnych detektorów. Zwłaszcza przy niewielkim doświadczeniu kolegi.W realnym życiu, opisane słoiczki niestety nie występują jako jedyne obiekty metalowe na idealnie czystej przestrzeni przynajmniej 3x3m i nawet jeśli rama 1x1m da sygnał (bo dobra właściwie wyregulowana rama może dać) to nie będziesz w stanie zorientować się czy nie jest to sygnał od jednego z przynajmniej 100 śmieci z otoczenia.Na szczęście są w życiu prawdziwi farciarze. Jeśli są przy tym pracowici... Na wstępie wykonałbym jednak parę testów a sucho".Pozdrawiam i życzę powodzeniaMrand
Martin Napisano 12 Październik 2010 Napisano 12 Październik 2010 Mrand , chyba powiedział już wszystko jasno i wyraziście :)PozdrawiamMartin
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.