Skocz do zawartości

Ktury wykryje monety w słoiczku 0,5 litra na 1 metrze

bikemax771

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam interesuje mnie zakup wykrywacza ale chciałem nim znaleść monety złote zakopane w słoiczku 0,5 litra pojemności,ktury taki cel wykryje bo nie wiem co kupić ,dziękuję za poradę bikemax771
Napisano
ja mysle ze z pol metra ciezko bedzie siegnać. moze salamandra z najwieksza cewka bo ja mialem z 27' to watpie zeby to widziala, nie wiem jak smetek ale raczej podobnie, z tego z czym chodzilem to jeszcze proxima na najmniejszej dyzkryminacji i na statyku na najnizszej czestotoliwoci, natomiast jesli znasz dosc dokladnie polozenie sloiczka to szpila i probowac to nic nie kosztuje a wykrywacz to jednak spory koszt i brak 100% pewnosci znalezienia
Napisano
Witam dziękuję za radę ale szpila odpada badałem testowałem zakopałem na puł metra i nie moglem trafić szpilą ,a o fundusze na zakup mam ale po co przeplacać a ten HS-3 to sobie naprawde poradzi z takim celem bo monety w słoiku to trudny cel przeprowadzałem już testy na nie kturych firmowych wykrywaczach i nie wykryły na tej odległości 1 metr
Napisano
Bądź tak miły i wklej wcześniej do worda to co piszesz albo uruchom sobie sprawdzanie pisowni w przeglądarce bo robisz najbardziej hardcorowe błędy jakie tylko się da.
Napisano
Jakie monety złote, srebrne czy miedziane ? I czy słoik ma metalową nakretke czy szklany dekielek? Pewnie tego nie wiesz jezeli szukasz zakopanego słoika, ale takie drobiazgi są istotne jednak dla poszukiwań.
Napisano
Tak się składa, że na temat ramowych detektorów PI akurat coś niecoś wiem. Dlatego poprawiam się. W rzeczywistych warunkach poszukiwań, półlitowego słoiczka z monetami zakopanego na głębokości 1m, skutecznie nie znajdziesz żadnym z dostępnych detektorów. Zwłaszcza przy niewielkim doświadczeniu kolegi.
W realnym życiu, opisane słoiczki niestety nie występują jako jedyne obiekty metalowe na idealnie czystej przestrzeni przynajmniej 3x3m i nawet jeśli rama 1x1m da sygnał (bo dobra właściwie wyregulowana rama może dać) to nie będziesz w stanie zorientować się czy nie jest to sygnał od jednego z przynajmniej 100 śmieci z otoczenia.
Na szczęście są w życiu prawdziwi farciarze. Jeśli są przy tym pracowici... Na wstępie wykonałbym jednak parę testów a sucho".
Pozdrawiam i życzę powodzenia
Mrand

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie