SP17 Napisano 4 Marzec 2004 Autor Napisano 4 Marzec 2004 Witam. Właśnie przyszedł na moją skrzynkę mail z wirusem. Piszę o tym bo przyszedł od bocian@odkrywca-online.com ,pod tytułem ^_^ meay-meay! Teraz nie wiem czy to ktoś celowo rozsyła używając różnych adresów mailowych( od przed wczoraj jest to 17 wirus)czy rzeczywiście Bocian to wysłał - patrząc na tytuł to raczej nie. Pozdrawiam.
watorresbo Napisano 4 Marzec 2004 Napisano 4 Marzec 2004 sam dostaje kilka virów dziennie ale pracuje nad pomysłem jak wychwycić nadawce :)
omi30 Napisano 4 Marzec 2004 Napisano 4 Marzec 2004 od Bociana ? ok rozumiem ze mozna odebrac,ale reszte nalezy kasowac :-)
Gość Napisano 5 Marzec 2004 Napisano 5 Marzec 2004 Ja już się dowiedziałem co za debil srone odkrywcy zawalił virami powiem tylko , że to wasz kochany kumpel i towarzysz rozmów . Ale kto to się domyślcie sami .Podpowiedż - ma więcej niż 500 zarejestrowanych postów.
michał ł Napisano 5 Marzec 2004 Napisano 5 Marzec 2004 Spokojnie panowie, to niczyja wina*)Ten wirus siada na książce adresowej i się wysyła podszywając się po jakiś adres. W sumie niegroźny (ale... w przypisach :-) )Sam dostałem wirusa od ... siebie :-)*) - najczęście przychodzi jako .zip żeby go skaner nie znlazł (skanery szukają głównie rozszerzeń wykonawczych .exe, wygaszacz itp) żeby było trudniej, jest spakowany na hasło, zawarte w mejlu. zatem żeby się nim zarazić musimy sami go rozpakować i wtedy dpiero jest groźny. czyli - głupota nie popłaca :-)michał łPS nie zawsze przychodzi tak jak opisałem, ale podobno tak jest w większości...
mp Napisano 5 Marzec 2004 Napisano 5 Marzec 2004 a ja dostalem virusa od kolegi watorresbo nie wiem czy specjalnie czy nie :)))
mp Napisano 5 Marzec 2004 Napisano 5 Marzec 2004 a ja dostalem virusa od kolegi watorresbo nie wiem czy specjalnie czy nie :)))
bjar_1 Napisano 5 Marzec 2004 Napisano 5 Marzec 2004 Ja dostałem kiedyś 2 maile z wirusami od Pasta". Tak ,tak Past" - to do Ciebie :)pzdrbjar_1
beaviso Napisano 5 Marzec 2004 Napisano 5 Marzec 2004 Dziś poinformował mnie jeden z Kolegów, że otrzymał z mojej skrzynki maila z wirusem.Sam dostaję od pewnego czasu 1-2 maile dziennie z podejrzanym załącznikiem (w formie zip), które natychmiast kasuję.Ale co ciekawe:- najnowsze definicje nie odkryły na moim dysku plików tworzonych przez tego wirusa, bo go NIE uaktywniałem (poprzez nieświadome rozpakowywanie)- kolega, który otrzymał ode mnie maila, NIE WIDNIEJE w mojej książce adresowej!!!!Wniosek:Wirus nie został wysłany z mojej skrzynki, tylko w jakiś sposób korzysta z puli adresów należących do członków forum Odkrywcy.Stąd ostatnie przypadki!
watorresbo Napisano 5 Marzec 2004 Napisano 5 Marzec 2004 do mpzapewniam kolege , że ja wirusa do kolegi świadomie nie wysyłałemwidocznie staliśmy się atakami jakiegoś idioty , który czerpie z tego poj...ną satysfakcjeteraz pewnie to czyta i się brecha debil jedenpozdrawiam watorresbo
beaviso Napisano 5 Marzec 2004 Napisano 5 Marzec 2004 Obserwator - a czy masz w ogóle mp" w swojej książce adresowej?
watorresbo Napisano 5 Marzec 2004 Napisano 5 Marzec 2004 w książce adresowej niemam nikogo !!!ponieważ niezbieram żadnych adreów !!!pozdrawiam WR
mietek Napisano 5 Marzec 2004 Napisano 5 Marzec 2004 Nie wiem jak ten, ale sa wirusy co przeszukiją pliki komputera i wyłapują adresy mailowe. Więc nie muszą być one w książce adresowej, wystarczy gdziekolwiek na HDD.
watorresbo Napisano 5 Marzec 2004 Napisano 5 Marzec 2004 mam dużo zapisanych stron odkrywcy na hddjak niemam czasu czytać to ściągam na hdd i czytam w wolnej chwili
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.