Skocz do zawartości

Wirus !!!!!!

SP17

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam. Właśnie przyszedł na moją skrzynkę mail z wirusem. Piszę o tym bo przyszedł od bocian@odkrywca-online.com ,pod tytułem ^_^ meay-meay! Teraz nie wiem czy to ktoś celowo rozsyła używając różnych adresów mailowych( od przed wczoraj jest to 17 wirus)czy rzeczywiście Bocian to wysłał - patrząc na tytuł to raczej nie.
Pozdrawiam.
Napisano
Ja już się dowiedziałem co za debil srone odkrywcy zawalił virami powiem tylko , że to wasz kochany kumpel i towarzysz rozmów . Ale kto to się domyślcie sami .

Podpowiedż - ma więcej niż 500 zarejestrowanych postów.
Napisano
Spokojnie panowie, to niczyja wina*)
Ten wirus siada na książce adresowej i się wysyła podszywając się po jakiś adres.
W sumie niegroźny (ale... w przypisach :-) )
Sam dostałem wirusa od ... siebie :-)

*) - najczęście przychodzi jako .zip żeby go skaner nie znlazł (skanery szukają głównie rozszerzeń wykonawczych .exe, wygaszacz itp) żeby było trudniej, jest spakowany na hasło, zawarte w mejlu. zatem żeby się nim zarazić musimy sami go rozpakować i wtedy dpiero jest groźny. czyli - głupota nie popłaca :-)

michał ł

PS nie zawsze przychodzi tak jak opisałem, ale podobno tak jest w większości...
Napisano
Dziś poinformował mnie jeden z Kolegów, że otrzymał z mojej skrzynki maila z wirusem.
Sam dostaję od pewnego czasu 1-2 maile dziennie z podejrzanym załącznikiem (w formie zip), które natychmiast kasuję.

Ale co ciekawe:
- najnowsze definicje nie odkryły na moim dysku plików tworzonych przez tego wirusa, bo go NIE uaktywniałem (poprzez nieświadome rozpakowywanie)
- kolega, który otrzymał ode mnie maila, NIE WIDNIEJE w mojej książce adresowej!!!!

Wniosek:
Wirus nie został wysłany z mojej skrzynki, tylko w jakiś sposób korzysta z puli adresów należących do członków forum Odkrywcy.
Stąd ostatnie przypadki!
Napisano
do mp
zapewniam kolege , że ja wirusa do kolegi świadomie nie wysyłałem
widocznie staliśmy się atakami jakiegoś idioty , który czerpie z tego poj...ną satysfakcje
teraz pewnie to czyta i się brecha debil jeden
pozdrawiam watorresbo
Napisano
Nie wiem jak ten, ale sa wirusy co przeszukiją pliki komputera i wyłapują adresy mailowe. Więc nie muszą być one w książce adresowej, wystarczy gdziekolwiek na HDD.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie