krank Napisano 7 Październik 2010 Autor Share Napisano 7 Październik 2010 Mam taki problem a mianowicie wygrałem aukcję za 800 zł aukcja bez ceny minimalnej,pieniędzy jeszcze nie wpłaciłem dlatego że sprzedawca nie chce mi sprzedać towaru,bo aukcja zakończyła się dla sprzedającego za niską kwotą,na początku trwania aukcji pisałem do kolunia jaka cena go interesuje,odpisał mi ze 1100 zł na co ja mu odpisałem z pytaniem czy aukcja jest bez ceny minimalnej i z a ile kupię to za tyle mam tak? on odpisał że tak mam nawet jeszcze jego maile,jednym słowem gościu zabrał tyłek w troki i się nie odzywa,co mogę w takiej sytuacji zrobić?nigdy nie miałem takiej sytuacji ze strony sprzedającego, proszę tylko o poważne wypowiedzi -pozdro- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maćko Napisano 7 Październik 2010 Share Napisano 7 Październik 2010 Po pierwsze napisz do Allegro,jak wygląda sytuacja (mi raz pomogli).Po 2 taka aukcja ma pełną wartość prawną jako kupno,więc koleś MUSI ci przekazać towar.Ja bym go postraszył procesem sądowym ;).Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 7 Październik 2010 Share Napisano 7 Październik 2010 wszystko masz w regulaminie Allegrohttp://allegro.pl/country_pages/1/0/user_agreement.phpjeżeli nie było ceny minimalnej, tylko zwykła licytacja, to zaproponowana najwyższa cena jest obowiązująca.Pozostaje ci jedynie zgłosić problem do serwisu Allegro, przesyłając całą dostępną dokumentację mailową - co raczej nie spowoduje tego, że sprzedający ulegnie (chociaż może się zdarzyć) - wyślą do niego ostrzeżenie, może zablokują konto.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 12:56 07-10-2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maćko Napisano 7 Październik 2010 Share Napisano 7 Październik 2010 http://prawo.vagla.pl/node/6873 tutaj masz jedną z wielu już spraw,gdzie ktoś ,,zapomniał o cenie minimalnej i się rozmyslił''.Prawo stoi za toba :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krank Napisano 7 Październik 2010 Autor Share Napisano 7 Październik 2010 a jeszcze taki przypadek licytowałem talara moja oferta była najwyższa i przed końcem aukcji było bodajże godzina do końca sprzedający wycofał moją i innych użytkowników oferty w powodzie wycofania wpisał że moneta została uszkodzona,co w takiej sytuacji można począć? negatyw? mail do allegro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 7 Październik 2010 Share Napisano 7 Październik 2010 Krank'u, od końca.1/ Jakiego chcesz negatywa wystawić, jeśli sprzedawca odwołał licytujących? Chyba, że chcesz mu negatywnego, w wibracjach i treści, @ wysłać.2/ To, że wygrałeś i wg Allezło masz umowę, nie znaczy że w drodze poza sądowej wymusisz jej respektowanie. A i sąd nie zawsze musi nakazać wydanie przedmiotu umowy.3/ Sprzedawca, w najlepszym dla Ciebie przypadku, dostanie ostrzeżenie od Allezło. Trzy takowe i sio z serwisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 7 Październik 2010 Share Napisano 7 Październik 2010 Uzupełniając punkt 1/Jeżeli powód był uszkodzenie nic nie możesz zrobić, nawet nie ma sensu pisać do allegro, że wycofał oferty bo ten powód jest zgodny z regulaminem, gdyby podał np. że się rozmyślił i nie sprzedaje wtedy dostał by ostrzeżenie,pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krank Napisano 7 Październik 2010 Autor Share Napisano 7 Październik 2010 dzięki panowie raczej dam na luz :) więcej zawracania zadka niż pożytku,pieniędzy nie straciłem więc dam spokój.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 7 Październik 2010 Share Napisano 7 Październik 2010 Masz młody człowieku :-) nauczkę, że aukcje, gdzie cena jest ukryta w treści lub wypływa w korespondencji @, zgłasza się do serwisu a na 101 % nie bierze się w nich udziału...PS Jedyna pociecha, że sprzedawca zapłacił prowizję od wystawienia i sprzedaży- Ty teraz uważaj i oprotestuj ( zachowaj @ ) ewentualny zwrot prowizji. W innym przypadku Ty ostrzeżenie od Allezło dostaniesz :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krank Napisano 7 Październik 2010 Autor Share Napisano 7 Październik 2010 Yeti ja kupuje i sprzedaje na allegro parę ładnych lat ale nigdy nie miałem takich cyrków zawsze szło jak po maśle jedynie kiedyś jeden użytkownik nie zapłacił mi to mu walnąłem negatywa i o zwrot prowizji wystąpiłem no i klient na black list trafił :) dlatego napisałem tu,co by można zrobić żeby kolunia uraczyć odpowiednio,ale jak tylko sąd to nie warto zachodu za 800zł,dzięki panowie za pomoc,temat uważam za zamknięty i można go zepchnąć do czeluści:) -pozdro- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.