gerwant Posted October 4, 2010 Author Share Posted October 4, 2010 Witam.Zamierzam kupić wykrywacz i właśnie dlatego piszę.Pytam osoby które faktycznie znają się na rzeczy oraz te które zajmują się tym od dłuższego czasu.Czytałem różne posty na forach i bardzo często są tam różne sprzeczności.Proszę więc napiszcie mi rzetelnie panowie jaki macie wykrywacz i czy go polecacie,co nim najczęściej znajdujecie i który to już z kolei.Dodam że chciałbym kupić uniwersalny-do 2000zł.Pozdrawia Paweł z Łomży(Podlaskie). Link to comment Share on other sites More sharing options...
muchomor Posted October 6, 2010 Share Posted October 6, 2010 Jeżeli ma być uniwersalny,to może Proxima,albo poczekaj trochę :) na ten nowy model Rutusa który ma wejść do sprzedaży,tak w skrócie:co do Proximy (akurat ją posiadam),to nadaje się i na kolor,i na militaria,posiada tryb dynamiczny statyczny i mikserek,czyli połączenie dynamiki i statyki.Moim zdaniem na okopy nie bardzo się nadaje,na okopy lepszy Smętek,na kolor może być. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam793 Posted October 6, 2010 Share Posted October 6, 2010 Może Minelab precycyjne wykonanie a i owocne znaleziska przynajmniej ja tak zrobilem poświęcając takie pieniązki.pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
mendi Posted October 6, 2010 Share Posted October 6, 2010 jesli w miare uniwerslany, choc z lekkim naciskiem w strone kolorowej drobnicy to polecam soveraigna gt- biegalem kiedys z ace250, potem mxt, nie pozbylem sie poprzednikow, ale najlepiej chodzi mi sie wlasnie z minelabem, niektorzy strasza, ze skomplikowany w obsludze, ale moim zdaniem w czasach komputerow, komorek itd. nie powinien sprawic komukolwiek problemow z obsluga, a sprawa osluchania to juz kwestia spedzonych z nim godzin, jak to z kazdym wykrywaczem, inny jego mankament to waga- ale nie oszukujmy sie dla normalnie zbudowanego faceta pochodzenie z nim 4-5 godzin to zaden wyczyn, chyba ze, jest ciebie 60kg wagi- wtedy reka moze troche pozniej bolec, niektorzy potrzebuja do szczescia wyswietlacza, ale na dobra sprawe to po co on potrzebny??!! skoro kopie sie i tak sygnaly od ktoregos tam numeru w gore- nie musze tego widziec, wystarczy, z uslysze;) a chodzac trzeba patzec pod nogi i glowny nacisk kladzie sie na dzwieki, takze moim zdaniem w wykrywaczach w tym przedziale cenowym wyswietlacz niepotrzeby.Sam zaczynalem z ace250, bo podobno dobry na poczatek, zeby sie nauczyc i inne takie argumenty, jednak moim zdaniem szkoda czasu na chodzenie ze slabszym sprzetem.Te argumenty to cos w stylu- zrobisz prawko to na poczatku pojezdzij autem 50 konnym, zeby pozniej przesiasc sie do 100konnego" z mojej perspektywy moge smialo polecic Ci cos mocniejszegodo odwaznych swiat nalezy i naprawde nie bedziesz pozniej zalowac ze mogles biegac z czyms lepszym juz od poczatku.a i na koniec- uzywany sovereign gt w przyzwoitym stanie to koszt ok 1600-1800zlpozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeusz27 Posted October 6, 2010 Share Posted October 6, 2010 Ja też mam Minelabka GT :) i nie żałuję, kupiłem używany lecz na gwarancji. Powolutku zaczynam rozróżniać sygnały, kosi ładnie.Problem wagi rozwiązałem - urwał mi się ząbek od zaczepu - moja wina, nowy uczwyt niecałe 70 zeta z przesyłką, więc elektronikę załadowałem do torby z kompletu i w teren. Troszkę mi torba przeszkadza, ale sama żerdź z sondą dosłownie waży minimalnie, radocha, nikt mi nie powie, że łażeniu 4,5,6 godzin z minelabem ręka nie boli..ale to tylko jedyny minus tego wykrywacza. Dobry sprzęt, nie przejmuj się masą pokręteł :) ja zacząłem śmigać na ustawieniach wyjadaczy z forum, co przyniosło efekty, zdecydowanie go polecam. Pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Enders Posted October 6, 2010 Share Posted October 6, 2010 Witam, ja mam zdanie podobne do kolegi wyżej, też jestem za Soverein'em GT. Ale i PROxima spełni swoje zadanie :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzieci3 Posted October 6, 2010 Share Posted October 6, 2010 Coś Whitesa-warto.Pzdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brudnyharry Posted October 6, 2010 Share Posted October 6, 2010 Witam.Ja z kolei posiadam minelaba x-terra 705 i proximę i powiem ,że jeden jak i drugi jest godny polecenia.X-terra jest lekka ,ma swietną dyskryminację przez co nie nakopiesz się nie chcianego żelastwa i rdzewiaków.Dobra na kolor i monety.Proxima dobra i na kolor i monety jak i na militarkę,nie należy do super lekkich piszczałek,ale nie ma z tym tragedii,i w miarę uniwersalny sprzęt.Ale jak tu kolega wyżej raczył wspomnieć ma wyjść niebawem nowy rutus,warto poczekać i się nim zainteresować.Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
fuks_ag Posted October 6, 2010 Share Posted October 6, 2010 Witam,Wszystko zależy do czego ci potrzebny, na monety dobry jest garrett ace 250+ większa cewka 9x12, na militarkę garrett GTP 1350, bardzo uniwwersalny będzie garrett 2500GTI z kilkoma cewkami + rama do głebokich poszukiwań np meteorytów (jest teraz na allegro wystawiony ).Ewentualnie jużna bardzo głębokie poszukiwania to magnetometr. Wszystko w cenie do 2000(no może z tym GTI troszkę mało, ale używany powinieneś zakupić) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.