Skocz do zawartości

Prośba do obeznanych.

gerwant

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.Zamierzam kupić wykrywacz i właśnie dlatego piszę.Pytam osoby które faktycznie znają się na rzeczy oraz te które zajmują się tym od dłuższego czasu.Czytałem różne posty na forach i bardzo często są tam różne sprzeczności.Proszę więc napiszcie mi rzetelnie panowie jaki macie wykrywacz i czy go polecacie,co nim najczęściej znajdujecie i który to już z kolei.Dodam że chciałbym kupić uniwersalny-do 2000zł.Pozdrawia Paweł z Łomży(Podlaskie).
Napisano
Jeżeli ma być uniwersalny,to może Proxima,albo poczekaj trochę :) na ten nowy model Rutusa który ma wejść do sprzedaży,tak w skrócie:co do Proximy (akurat ją posiadam),to nadaje się i na kolor,i na militaria,posiada tryb dynamiczny statyczny i mikserek,czyli połączenie dynamiki i statyki.Moim zdaniem na okopy nie bardzo się nadaje,na okopy lepszy Smętek,na kolor może być.
Napisano
jesli w miare uniwerslany, choc z lekkim naciskiem w strone kolorowej drobnicy to polecam soveraigna gt- biegalem kiedys z ace250, potem mxt, nie pozbylem sie poprzednikow, ale najlepiej chodzi mi sie wlasnie z minelabem, niektorzy strasza, ze skomplikowany w obsludze, ale moim zdaniem w czasach komputerow, komorek itd. nie powinien sprawic komukolwiek problemow z obsluga, a sprawa osluchania to juz kwestia spedzonych z nim godzin, jak to z kazdym wykrywaczem, inny jego mankament to waga- ale nie oszukujmy sie dla normalnie zbudowanego faceta pochodzenie z nim 4-5 godzin to zaden wyczyn, chyba ze, jest ciebie 60kg wagi- wtedy reka moze troche pozniej bolec, niektorzy potrzebuja do szczescia wyswietlacza, ale na dobra sprawe to po co on potrzebny??!! skoro kopie sie i tak sygnaly od ktoregos tam numeru w gore- nie musze tego widziec, wystarczy, z uslysze;) a chodzac trzeba patzec pod nogi i glowny nacisk kladzie sie na dzwieki, takze moim zdaniem w wykrywaczach w tym przedziale cenowym wyswietlacz niepotrzeby.
Sam zaczynalem z ace250, bo podobno dobry na poczatek, zeby sie nauczyc i inne takie argumenty, jednak moim zdaniem szkoda czasu na chodzenie ze slabszym sprzetem.
Te argumenty to cos w stylu-
zrobisz prawko to na poczatku pojezdzij autem 50 konnym, zeby pozniej przesiasc sie do 100konnego"

z mojej perspektywy moge smialo polecic Ci cos mocniejszego
do odwaznych swiat nalezy i naprawde nie bedziesz pozniej zalowac ze mogles biegac z czyms lepszym juz od poczatku.

a i na koniec- uzywany sovereign gt w przyzwoitym stanie to koszt ok 1600-1800zl
pozdr.
Napisano
Ja też mam Minelabka GT :) i nie żałuję, kupiłem używany lecz na gwarancji. Powolutku zaczynam rozróżniać sygnały, kosi ładnie.Problem wagi rozwiązałem - urwał mi się ząbek od zaczepu - moja wina, nowy uczwyt niecałe 70 zeta z przesyłką, więc elektronikę załadowałem do torby z kompletu i w teren. Troszkę mi torba przeszkadza, ale sama żerdź z sondą dosłownie waży minimalnie, radocha, nikt mi nie powie, że łażeniu 4,5,6 godzin z minelabem ręka nie boli..ale to tylko jedyny minus tego wykrywacza.
Dobry sprzęt, nie przejmuj się masą pokręteł :) ja zacząłem śmigać na ustawieniach wyjadaczy z forum, co przyniosło efekty, zdecydowanie go polecam. Pozdr.
Napisano
Witam.Ja z kolei posiadam minelaba x-terra 705 i proximę i powiem ,że jeden jak i drugi jest godny polecenia.X-terra jest lekka ,ma swietną dyskryminację przez co nie nakopiesz się nie chcianego żelastwa i rdzewiaków.Dobra na kolor i monety.Proxima dobra i na kolor i monety jak i na militarkę,nie należy do super lekkich piszczałek,ale nie ma z tym tragedii,i w miarę uniwersalny sprzęt.Ale jak tu kolega wyżej raczył wspomnieć ma wyjść niebawem nowy rutus,warto poczekać i się nim zainteresować.Pozdro
Napisano
Witam,

Wszystko zależy do czego ci potrzebny, na monety dobry jest garrett ace 250+ większa cewka 9x12, na militarkę garrett GTP 1350, bardzo uniwwersalny będzie garrett 2500GTI z kilkoma cewkami + rama do głebokich poszukiwań np meteorytów (jest teraz na allegro wystawiony ).
Ewentualnie jużna bardzo głębokie poszukiwania to magnetometr. Wszystko w cenie do 2000(no może z tym GTI troszkę mało, ale używany powinieneś zakupić)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie