Skocz do zawartości

Co proponujecie po GTI 2500?

gronowianin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam! Chodzę już trochę z GTI i jakoś nie mogę się do niego przekonać. Co zaproponowalibyście jako kolejny etap w rozwoju względnie młodego poszukiwacza? Zaznaczam, że gustuję raczej w metalach kolorowych. Pozdrawiam
Napisano
no jeżeli Gti Ci nie wystarcza to coś Ty chłopie chciał? Spectre? myślę żę po Gti nie ma juz za ardzo" dużego kroku w zasięgach i dyskryminacji,przecież Gti to jeden z najlepszych wykrywaczy na rynku,ale cóż może fachowcy Ci poradzą sprzęt za jakieś 15 000zł..............
Napisano
Jeśli poczytasz posty na forach, to przekonasz się, że GTI jednak nie jest, aż tak dobry jakby cena sugerowała. Rozumiem, że jesteś posiadaczem GTI i wypowiadasz się z własnego doświadczenia użytkowania tego wykrywacza? Szkoda czasu na posty nie zawierające, żadnej wartościowej informacji. Over and out
Napisano
Hehehe... może Lorenz Deepmax X6? ;)

Ale tak na poważnie - fakt, Spectra V3 dobry sprzęt, ale jeśli chcesz coś o wiele mniej skomplikowanego to może Teknetics T2 albo Fisher F75?
Napisano
Witam! Szczerze dziwię się poprzednikom,którzy dają do zrozumienia,że nie warto zmieniać GTI na inny sprzęt...Wg.mnie jest całkiem sporo ciekawszych" wykrywaczy spod znaku Whitesa i Minelaba.Ja osobiście biorąc pod uwagę preferencje autora postu oraz moje osobiste doświadczenia mogę polecić E-traca...Sprzęt niezawodny,solidnie wykonany,ergonomiczny i o dużych możliwościach...do tego można jeśli się chce eksperymentować z ustawieniami do woli.Pozdrawiam!
Napisano
Właściwie w poście nie chodziło mi o to, że coś mi nie pasuje a raczej, co byście polecili w zamian, jako że mam doświadczenie tylko z Ace 150 i GTI. Ludzie piszą o nadmiernej wadze GTI, ale prawdę mówiąc nie odczuwam tego. Mam wrażenie, że jest za wolny i że przy zwiększonej wilgotności, np zostawieniu na noc w garażu, zaczyna wzbudzać się bez powodu. Konstrukcja nie wydaje się najsolidniejsza, a przycisk pinpointera zacina się (i to raczej nie przypadłość tylko mego wykrywacza). Poza tym kreskowa" dyskryminacja nie jest nadzwyczajna. Nie zgodzę się co do przekłamywania" rozmiaru i głębokości - tego raczej trzeba się nauczyć. Tresure Talk to zbędny gadget. 8 baterii AA to lekka przesada. Nie można też dokupić akumulatorków specjalnie do tego wykrywacza. No i w końcu albo z braku umiejętności albo z powodu braku takiej opcji, ciężko bawić się nim w militaria. Oczywiście posiada tryb all metal, ale poza zabawy czułością, nie można zabardzo rozróżnić wielkości obiektu.
Napisano
Co do wypowiedzi Samgnusa, o to mi właśnie chodziło, że tylko dlatego, że GTI kosztuje niebotyczne pieniądze nie znaczy, że jest lepszy. Nie zawsze chodzi o zasięg, bo co da zasięg jak wykrywka ma problemy z rozpoznaniem obiektu.
Napisano
cześć gronowianin powiem tak miałem gti 2500 fajny ale po czasie zaczoł mnie męczyć bo ciężki bo czasami świrował ,kupiłem minelab explorer super kosiarka na drobnice ale dalei mało, kupiłem spectre v3i bajka kolorowy wyświetlacz 1001 ustawień itp po przebytej teorii i długiej praktyce wróciłem do explorera jest wolnym spżętem ale efekty są szybkie

Pozdrawiam
Napisano
Krank, sądzac że GTI2500 to jeden z najlepszych, jesteś w dużym błędzie :)
Zgadzam się z kolegą Samgnusem, jest sporo dużo lepszych i ciekawszych sprzętów :)
Napisano
Dokładnie, Whites, Minelab, Fisher czy Tecknetics zapewne lepiej się sprawdzają (chodzi mi oczywiście o topowe modele). Zastanawiam się również czy z drobnicą nie poradziłby sobie lepiej któryś z Tesoro, tak zachwalany na tym forum. Czy ktoś miał okazję porównać te marki tj Garretta i Tesoro?
Napisano
Dzięki za porady panowie. Adek_ też zastanawiałem się nad Terrą i lew_1988 nad Fisherem. Na etrecka mnie nie stać niestety, choć chciałbym się nim trochę pobawić.
Napisano
Podsumowując dyskusję
Co do zasady należy uznać.
Posiadam w/w sprzęt dość długo ma sporo wad o których napisać można książkę albo dwie. Uważam że każdy powinien zastanowić się nad zakupiem sprzętu i wycisnąć z niego wszystko a nie po pół roku powiedzieć potrzebuje lepszy jaki. Niema lepszych gorszych ( mówie o pewnym poziomie wymagań jakie musi spełniać dana grupa wykrywaczy naturalnie aby nie mówić o sprzęcie którego tzw detektorem nie można nawet nazwać )są słabi operatorzy
Za podstawę należy uznać
I
1. Dobre miejsce
2. Umiejętności operatora
2. Precyzja z jaką dane miejsce jest przeszukane
3. Szczęście w danym dniu.
4. Plus cierpliwość.
II
Czasami wnioskuję, iż z średniej klasy sprzętem można zrobić więcej niż z najdroższym najlepszym ". Chodzimy czasami w grupie i tak raz jeden ma wyniki raz drugi raz trzeci i raz czwarty każdy posiada inny sprzęt różna półka ( ale odpowiedni poziom utrzymany jest u wszystkich, wiedza równiez na podobnym poźiomie ) więc wnioski nasuwają się same, iż nie sprzęt lecz operator jest źródłem owocnych poszukiwań plus 1,2,3,4 jak wyżej.
Pozdrawiam
Napisano
osobicie uwazam ze gti ma spory zasieg i kolor ciagnie calkiem przyzwoicie mysle ze jesli sa roznice na innych sprzetach to raczej na czulosci ( dyskr) nie na glebokosci bo z tego co obserwowalem to nikt wiele glebiej monet nie wyciagal:) a tak prawde mowiac to mialem starcie np z minelabem explorer se i okazalo sie ze mialem garsc fantow a kolega bardzo marnie wypadl na tym samym polu moze jedna dziesiata tego:)dlatego mysle ze warto sie troche pobawic w ustawieniach i co do np zasiegu trudno bedzie znalezc wykrywke co mocno przewyzsza gti kwestia moze byc dyskryminacja bo to roznie wyglada w naszych warunkach sa to wykrywki raczej na amerykanski rynek kwestia fantow jest przede wszystkim uzytkownik wykrywki nie sam sprzet a wiem po doswiadzeniu ze gti naprawde duzo potrafi tylko jego waga jest straszna pzdr robert
Napisano
Zgadzam sie ze zdaniem roberta i roba.
Podstawa jest poznac gti.
Jesli sie tego dokona to ten sprzet potrafi naprawde duzo.
Kilka jego wad jest oczywistych,podstawa sa sluchawki.
Takze myslalem co byloby korzystna zmiana porownujac poprawe osiagow do doplaty i szczerze mowiac poki co nic mnie nie przekonuje.
Oslawiona spectra jakos poki co do mnie nie przemawia.
Wymiana na podobne sprzety tyle ze z innych firm moim zdaniem bedzie zmiana kosmetyczna.
Z targaniem wykrywki odpukac nie mam problemu wiec ten problem mnie nie dotyczy
Pozdrawiam Vorax

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie