Rosforek Napisano 1 Październik 2010 Autor Napisano 1 Październik 2010 witam,proszę o pomoc w ID, wydatowaniu i co się tylko da ustalić o tych przedmiotachnr I:fragment klamerki?
Rosforek Napisano 1 Październik 2010 Autor Napisano 1 Październik 2010 nr II:wpinka/oznaka/korpusówkawydaje mi się, że jest srebnamotyw: miecza i liściwyskokość: 4,5 cm
Rosforek Napisano 3 Październik 2010 Autor Napisano 3 Październik 2010 dziękuje za pomoc :]został tylko fant nr IV do IDHebda srki, ale nie, mam do tego pewien sentyment;]
Rosforek Napisano 1 Październik 2010 Autor Napisano 1 Październik 2010 wyskokość: 10 cmszerokość: 8 cm
Rosforek Napisano 1 Październik 2010 Autor Napisano 1 Październik 2010 nr IV:nie wiem (jakiś pojemniczek?)wyskokość: 5 cm
Rosforek Napisano 1 Październik 2010 Autor Napisano 1 Październik 2010 fragment obudowyza wszelką pomoc dziękujępozdrawiam
tyfus Napisano 1 Październik 2010 Napisano 1 Październik 2010 to ostatnie to chyba wkład od latarki, w którym była umieszczona żarówka.
Hebda Napisano 1 Październik 2010 Napisano 1 Październik 2010 pierwsze jest to uszko na pasek pod brodę od hełmu.okrągły otwór zakładało się wewnątrz na nit i na to obręcz która uniemożliwiała zsunięcie się uszka:)http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=670003#1052655potrzebne Ci ono? :)zdrów
michal16 Napisano 1 Październik 2010 Napisano 1 Październik 2010 Co do tej wpinki , odznaki to jest emblemat szkół wojskowych . Co do datowania to się nie wypowiem, może być przedwojenna lub powojenna, jakoś nie umiem ich od różnić . Może ktoś inny coś dopowie. Gdzieś było o tym na forum. Tutaj fotka z książki na której jest przedwojenna . Jedynie tyle mogę naprowadzić . pozdro
Hebda Napisano 1 Październik 2010 Napisano 1 Październik 2010 co do połówki,tak,papierosnica(widać przecież oczka na gumki:))wykonana z alpaki,co do wydatowania może być ciężko jeślite logo to monogram właściciela.lata 20 XX w górę.
Catadero Napisano 2 Październik 2010 Napisano 2 Październik 2010 Miecz i gałązka liści dębowych.Owszem, oznaka szkolna szkół oficerskich na patki i kołnierz płaszcza-ale wzór 1949 bardzo podobny do przedwojennego.C.
Pytanie
Rosforek
witam,
proszę o pomoc w ID, wydatowaniu i co się tylko da ustalić o tych przedmiotach
nr I:
fragment klamerki?
21 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.