Eastlegion Posted September 27, 2010 Author Share Posted September 27, 2010 Witam.Standardowy pośredni nabój NATO, ślepak. Dziwi mnie tylko jego powtórna elaboracja. Czy powtórna elaboracja ślepaków jest czymś tak powszechnym jak to bywa przy ostrej amunicji?Pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vis1939 Posted September 27, 2010 Share Posted September 27, 2010 Żadna powtórna elaboracja,w tym wypadku tak oznacza się dodatkowo oprócz koloru lakieru na zacisku szyjki nabój ćwiczebny/ślepy.Łatwiej w ten sposób kociarstwu odróżnić go od identycznych nabojów stosowanych do wystrzeliwania karabinowych granatów nasadkowych:)Pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hebda Posted September 27, 2010 Share Posted September 27, 2010 Visku,miałem takie slepaki,sztuk kilka i nie miały ząbków:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vis1939 Posted September 27, 2010 Share Posted September 27, 2010 Hebda a wiesz w ilu krajach się klepie amunicje tego typu? chyba nie muszę Ci pisać...Tak oznacza się amunicje w USA i cholera wie gdzie jeszcze,i nie może to być nic innego.Jeśli miałeś beż ząbków" to albo nie był to ślepak albo był produkcji któregoś państwa stosującego inne oznaczenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vis1939 Posted September 27, 2010 Share Posted September 27, 2010 http://www.inetres.com/gp/military/infantry/rifle/556mm_ammo.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eastlegion Posted September 27, 2010 Author Share Posted September 27, 2010 Witam.Standardowy pośredni nabój NATO, ślepak. Dziwi mnie tylko jego powtórna elaboracja. Czy powtórna elaboracja ślepaków jest czymś tak powszechnym jak to bywa przy ostrej amunicji?Pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Eastlegion
Witam.
Standardowy pośredni nabój NATO, ślepak. Dziwi mnie tylko jego powtórna elaboracja.
Czy powtórna elaboracja ślepaków jest czymś tak powszechnym jak to bywa przy ostrej amunicji?
Pozdro.
5 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.