Eastlegion Napisano 27 Wrzesień 2010 Autor Napisano 27 Wrzesień 2010 Witam.Standardowy pośredni nabój NATO, ślepak. Dziwi mnie tylko jego powtórna elaboracja. Czy powtórna elaboracja ślepaków jest czymś tak powszechnym jak to bywa przy ostrej amunicji?Pozdro.
vis1939 Napisano 27 Wrzesień 2010 Napisano 27 Wrzesień 2010 Żadna powtórna elaboracja,w tym wypadku tak oznacza się dodatkowo oprócz koloru lakieru na zacisku szyjki nabój ćwiczebny/ślepy.Łatwiej w ten sposób kociarstwu odróżnić go od identycznych nabojów stosowanych do wystrzeliwania karabinowych granatów nasadkowych:)Pozdro.
Hebda Napisano 27 Wrzesień 2010 Napisano 27 Wrzesień 2010 Visku,miałem takie slepaki,sztuk kilka i nie miały ząbków:)
vis1939 Napisano 27 Wrzesień 2010 Napisano 27 Wrzesień 2010 Hebda a wiesz w ilu krajach się klepie amunicje tego typu? chyba nie muszę Ci pisać...Tak oznacza się amunicje w USA i cholera wie gdzie jeszcze,i nie może to być nic innego.Jeśli miałeś beż ząbków" to albo nie był to ślepak albo był produkcji któregoś państwa stosującego inne oznaczenia.
vis1939 Napisano 27 Wrzesień 2010 Napisano 27 Wrzesień 2010 http://www.inetres.com/gp/military/infantry/rifle/556mm_ammo.html
Eastlegion Napisano 27 Wrzesień 2010 Autor Napisano 27 Wrzesień 2010 Witam.Standardowy pośredni nabój NATO, ślepak. Dziwi mnie tylko jego powtórna elaboracja. Czy powtórna elaboracja ślepaków jest czymś tak powszechnym jak to bywa przy ostrej amunicji?Pozdro.
Pytanie
Eastlegion
Witam.
Standardowy pośredni nabój NATO, ślepak. Dziwi mnie tylko jego powtórna elaboracja.
Czy powtórna elaboracja ślepaków jest czymś tak powszechnym jak to bywa przy ostrej amunicji?
Pozdro.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.