Skocz do zawartości

nowy rutusik

nazgul

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam czekałem 3 tygodnie zmiana oprogramowania na 3.0 i nowa cewka dd. Testy w powietrzu obiecujące. Myślę, że warto było czekać,oby pogoda dopisała na weekendzie.Pozdro
  • Odpowiedzi 582
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
No to troszkę panowie poczekaliście. Ja nie zamawiałem bezpośrednio u producenta, tylko w sklepie internetowym (nie piszę nazwy co by nie było reklamy)Zamówiłem w czwartek dziś sprzęt już jest .Pzdr
Napisano
Kolego anabol mając wersję 3 zyskujesz możliwość regulacji na kamienie magnetyczne i możliwość podłączenia nowych sond eliptycznych DD i CC na prace standartowej sondy zmiana na 3 wersję nie ma wpływu.
Napisano
Przepraszam za OT.
Anabol627 , pomijam wartość merytoryczną Twojej wypowiedzi, ale 5 razy wypowiedziałeś się w jednym temacie w ciągu 12-u minut. Na zasadzie monologu.
Napisano
Nie za niska ta czułość 25"?
Ja zdecydowanie i bez wariacji poruszam się na czułości 31.
A co do cewki DD, to z czasem zaczyna mi się bardziej podobać.
Pozdrawiam,
Napisano
25-31?

Toż to rażące nie wykorzystanie sprzętu w 100% :):)

Ja łaziłem na maksymalnej czułości i nie miałem większych problemów!

Mniej dyskryminacji,wtedy sygnał pewniejszy no i detektor pracuje pewniej i stabilniej.

Proxima ma identyfikację tonowe więc można szybko się nauczyć poszczególnych sygnałów.

Dyskryma -87 aby wycić kamienie magnetyczne,no i wtedy Proxima pokaże wam co potrafi :)

pozdrawiam
Napisano
Mam pytanie, wie ktoś może ( napewno kolega Nikt) jaka jest ustawiona dyskryminacja w filmiku na YT bo w opisie nie jest podane, w teście z gwoździem i monetą, Argo z sądą CC?
Zrobcie sobie taki test z niską dyskryminacją np. jak pisał pawcion123 -87, i napiszcie co wam pokazał i czy byście kopali taki sygnał, aha i 5 tonów a nie jeden. Na Proximie też można to zrobić, pewnie wyniki będą podobne.
Napisano
Maksymalna czułość?
Ciekawe.
Kolega lata po wydmach?
W moich okolicach czułość powyżej 33 jest wręcz nie wskazana.
Zacytuję instrukcję:
Od ustawionego poziomu czułości zależy zasięg wykrywacza. Ale także - co ważne - jego stabilna
praca. Nie zawsze i nie wszędzie można pracować z maksymalną czułością! To tak jak nie można
zawsze samochodem jechać 170 km/h. Czułość należy dobierać do terenu w jakim się poszukuje i do
własnego doświadczenia, tzw. "osłuchania się z wykrywaczem. Nie należy się obawiać o zbytnie
zmniejszenia zasięgów w związku z zmniejszeniem czułości. Dla czułości na poziomie 39
( maksymalne ustawienie ) zasięg na 5 gr wynosi około 33 cm, dla poziomu minimalnego czyli 1
wynosi około..."
Pozdrawiam,
Mazow
Napisano
ja ze swoją proxą chodzilem na czulośći 32-37,powyżej już zaczynala w moim terenie wariować i wydawać różne dziwne dzwięki...
Napisano
ja w proximie czułość mam ustawioną przeważnie na maxa, tylko wyjątkowych sytuacjach, zmniejszam na niższą(wielkopolska).
Napisano
Ja też chodzę z maksymalną czułością i rzadko zjeżdzam w dół, też jestem z wielkopolski tylko w cięższej glebie i przy dużej liczbie śmiecia czasem zmniejszam czułość
Napisano
Witam,
Mam pytanie do kolegi brodkasz.
Pewnie chodzisz na północy Wa-wy ?
W moich okolicach (ruda darniowa/dymarki) nie ma możliwości chodzenia z max. czułością.
Może latałeś w pobliżu Milanówka na maxie.
Pozdrawiam,
Mazow
Napisano
Bez urazy kolego Mazow napisałeś: To macie Panowie dobrze z tą czułością.Na Mazowszu nie ma takiej możliwości (ruda)."
Północna strona Warszawy to też Mazowsze :)
Pod Milanówkiem nie latałem ale jak ktoś zaprosi jestem chętny:) Pozdrawiam Brodkasz.
Napisano
I takie odtłuszczenie tematu od producenta:

W wersji 3.0 jest możliwość ściszenia sygnału wiodącego w chwili wykrycia obiektu zdyskryminowanego (to jest jedyna różnica między wersją 1.0 i 2.0) i korekcji reakcji na kamienie magnetyczne oraz podłączenia sond eliptycznych. Ponieważ aktualizacja do wersji 3.0 wiąże się z wymianą sondy i gniazd, to robimy to tylko w przypadku zakupu sondy eliptycznej.
Napisano
Witam,
Pisząc o Mazowszu miałem na myśli południe. Południowe Mazowsze nie jest stworzone do tak dużych czułości. Na północ nikt nie zapraszał.
A tak z ciekawości, to jaka jest różnica w trafieniach z maksymalną czułością ?
Pozdrawiam,
Mazow
Napisano
Szanowni koledzy
Co ma wspólnego nastawa czułości z nowymi sprzętami Rutusa ??
Powoli się robi offtopic.

Co z tym nowym monetkowcem ?? Od listopada minęło mnóstwo czasu a nadal nic nie wiadomo.....
Napisano
po dlugim namyśle zdecydowalem się rownież zakupić argo w dniu dzisiejszym bo to już ostatnie sztuki w promocji z gratisową cewką..od 01.03 już bez dodatkowej sondy...
Napisano
poszukaj jescze po sklepach internetowych,bo z tego co wiem to z rutusa dostali ostatnią dostawę po cenie promocyjnej z drugą sondą,mi udało sie trafić ostatnią sztukę w green camo...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie