aragain Napisano 14 Luty 2011 Napisano 14 Luty 2011 Witam czekałem 3 tygodnie zmiana oprogramowania na 3.0 i nowa cewka dd. Testy w powietrzu obiecujące. Myślę, że warto było czekać,oby pogoda dopisała na weekendzie.Pozdro
Tradytor Napisano 14 Luty 2011 Napisano 14 Luty 2011 No to troszkę panowie poczekaliście. Ja nie zamawiałem bezpośrednio u producenta, tylko w sklepie internetowym (nie piszę nazwy co by nie było reklamy)Zamówiłem w czwartek dziś sprzęt już jest .Pzdr
Tradytor Napisano 15 Luty 2011 Napisano 15 Luty 2011 Mea culpa nie zrozumieliśmy się rzeczywiście ;) pisząc miałem na myśli argo
lis123 Napisano 15 Luty 2011 Napisano 15 Luty 2011 Kolego anabol mając wersję 3 zyskujesz możliwość regulacji na kamienie magnetyczne i możliwość podłączenia nowych sond eliptycznych DD i CC na prace standartowej sondy zmiana na 3 wersję nie ma wpływu.
P_iter Napisano 16 Luty 2011 Napisano 16 Luty 2011 Przepraszam za OT. Anabol627 , pomijam wartość merytoryczną Twojej wypowiedzi, ale 5 razy wypowiedziałeś się w jednym temacie w ciągu 12-u minut. Na zasadzie monologu.
Mazow Napisano 19 Luty 2011 Napisano 19 Luty 2011 Nie za niska ta czułość 25"?Ja zdecydowanie i bez wariacji poruszam się na czułości 31.A co do cewki DD, to z czasem zaczyna mi się bardziej podobać.Pozdrawiam,
pawcion123 Napisano 19 Luty 2011 Napisano 19 Luty 2011 25-31?Toż to rażące nie wykorzystanie sprzętu w 100% :):)Ja łaziłem na maksymalnej czułości i nie miałem większych problemów!Mniej dyskryminacji,wtedy sygnał pewniejszy no i detektor pracuje pewniej i stabilniej.Proxima ma identyfikację tonowe więc można szybko się nauczyć poszczególnych sygnałów.Dyskryma -87 aby wycić kamienie magnetyczne,no i wtedy Proxima pokaże wam co potrafi :)pozdrawiam
samulb Napisano 19 Luty 2011 Napisano 19 Luty 2011 Mam pytanie, wie ktoś może ( napewno kolega Nikt) jaka jest ustawiona dyskryminacja w filmiku na YT bo w opisie nie jest podane, w teście z gwoździem i monetą, Argo z sądą CC? Zrobcie sobie taki test z niską dyskryminacją np. jak pisał pawcion123 -87, i napiszcie co wam pokazał i czy byście kopali taki sygnał, aha i 5 tonów a nie jeden. Na Proximie też można to zrobić, pewnie wyniki będą podobne.
Mazow Napisano 19 Luty 2011 Napisano 19 Luty 2011 Maksymalna czułość?Ciekawe.Kolega lata po wydmach?W moich okolicach czułość powyżej 33 jest wręcz nie wskazana.Zacytuję instrukcję:Od ustawionego poziomu czułości zależy zasięg wykrywacza. Ale także - co ważne - jego stabilnapraca. Nie zawsze i nie wszędzie można pracować z maksymalną czułością! To tak jak nie możnazawsze samochodem jechać 170 km/h. Czułość należy dobierać do terenu w jakim się poszukuje i dowłasnego doświadczenia, tzw. "osłuchania się z wykrywaczem. Nie należy się obawiać o zbytniezmniejszenia zasięgów w związku z zmniejszeniem czułości. Dla czułości na poziomie 39( maksymalne ustawienie ) zasięg na 5 gr wynosi około 33 cm, dla poziomu minimalnego czyli 1wynosi około..."Pozdrawiam,Mazow
pawcion123 Napisano 19 Luty 2011 Napisano 19 Luty 2011 Oczywiście masz rację.Np na zaśmieconym poletku musiałem skręcić czułość z 39 do 36-37,lecz nigdy nie musiałem aż do 33.
fidzir Napisano 20 Luty 2011 Napisano 20 Luty 2011 ja ze swoją proxą chodzilem na czulośći 32-37,powyżej już zaczynala w moim terenie wariować i wydawać różne dziwne dzwięki...
Seku Napisano 20 Luty 2011 Napisano 20 Luty 2011 ja w proximie czułość mam ustawioną przeważnie na maxa, tylko wyjątkowych sytuacjach, zmniejszam na niższą(wielkopolska).
Mazow Napisano 20 Luty 2011 Napisano 20 Luty 2011 To macie Panowie dobrze z tą czułością.Na mazowszu nie ma takiej możliwości (ruda).Pozdrawiam,Mazow
lew_1988 Napisano 20 Luty 2011 Napisano 20 Luty 2011 Ja też chodzę z maksymalną czułością i rzadko zjeżdzam w dół, też jestem z wielkopolski tylko w cięższej glebie i przy dużej liczbie śmiecia czasem zmniejszam czułość
brodkasz Napisano 20 Luty 2011 Napisano 20 Luty 2011 Okolice Warszawy -rzadko schodzę z 39, bardzo rzadko.Pozdrawiam Brodkasz.
Mazow Napisano 20 Luty 2011 Napisano 20 Luty 2011 Witam,Mam pytanie do kolegi brodkasz.Pewnie chodzisz na północy Wa-wy ?W moich okolicach (ruda darniowa/dymarki) nie ma możliwości chodzenia z max. czułością. Może latałeś w pobliżu Milanówka na maxie.Pozdrawiam,Mazow
brodkasz Napisano 21 Luty 2011 Napisano 21 Luty 2011 Bez urazy kolego Mazow napisałeś: To macie Panowie dobrze z tą czułością.Na Mazowszu nie ma takiej możliwości (ruda)."Północna strona Warszawy to też Mazowsze :)Pod Milanówkiem nie latałem ale jak ktoś zaprosi jestem chętny:) Pozdrawiam Brodkasz.
cacodaemon-skc Napisano 21 Luty 2011 Napisano 21 Luty 2011 I takie odtłuszczenie tematu od producenta:W wersji 3.0 jest możliwość ściszenia sygnału wiodącego w chwili wykrycia obiektu zdyskryminowanego (to jest jedyna różnica między wersją 1.0 i 2.0) i korekcji reakcji na kamienie magnetyczne oraz podłączenia sond eliptycznych. Ponieważ aktualizacja do wersji 3.0 wiąże się z wymianą sondy i gniazd, to robimy to tylko w przypadku zakupu sondy eliptycznej.
Mazow Napisano 22 Luty 2011 Napisano 22 Luty 2011 Witam,Pisząc o Mazowszu miałem na myśli południe. Południowe Mazowsze nie jest stworzone do tak dużych czułości. Na północ nikt nie zapraszał.A tak z ciekawości, to jaka jest różnica w trafieniach z maksymalną czułością ?Pozdrawiam,Mazow
pawcion123 Napisano 22 Luty 2011 Napisano 22 Luty 2011 Moim zdaniem znacząca!Na pewno nie będzie to sygnał idealny i czysty,ale zawsze te parę cm wydłubiesz!pzdr.
damiani Napisano 22 Luty 2011 Napisano 22 Luty 2011 Szanowni koledzyCo ma wspólnego nastawa czułości z nowymi sprzętami Rutusa ??Powoli się robi offtopic.Co z tym nowym monetkowcem ?? Od listopada minęło mnóstwo czasu a nadal nic nie wiadomo.....
fidzir Napisano 22 Luty 2011 Napisano 22 Luty 2011 a może w końcu ktoś się pochwali osiagami noweo rutusa argo..
fidzir Napisano 22 Luty 2011 Napisano 22 Luty 2011 po dlugim namyśle zdecydowalem się rownież zakupić argo w dniu dzisiejszym bo to już ostatnie sztuki w promocji z gratisową cewką..od 01.03 już bez dodatkowej sondy...
kret-kopacz Napisano 22 Luty 2011 Napisano 22 Luty 2011 A gdzie jest jeszcze taka promocja do 01.03. Na stronie Rutusa skończyła się 18 lutego.
fidzir Napisano 23 Luty 2011 Napisano 23 Luty 2011 poszukaj jescze po sklepach internetowych,bo z tego co wiem to z rutusa dostali ostatnią dostawę po cenie promocyjnej z drugą sondą,mi udało sie trafić ostatnią sztukę w green camo...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.