Trooper85 Napisano 5 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2010 Wybiera się ktoś?http://www.dny-nato.cz/index.phpPatrząc jakie maszyny będą miały pokaz dynamiczny zapowiada się baaaaardzo ciekawiehttp://www.dny-nato.cz/technika.phpOby tylko pogoda dopisała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 5 Wrzesień 2010 Share Napisano 5 Wrzesień 2010 hmmmmmam raptem 30 kilometrow do Ostravy....A bedzie co ogladac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 5 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2010 Na zachętę mogę dodać, ze według oficjalnych informacji będzie to najprawdopodobniej OSTATNIA poza UK szansa by zobaczyć pokaz Tornado w wersji myśliwskiej http://www.youtube.com/watch?v=Ll6ah5NBrmA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 5 Wrzesień 2010 Share Napisano 5 Wrzesień 2010 bardziej mirage2000 mnie ciagnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 5 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2010 Ale Mirek będzie tylko na statyce :(Miał być tez Rafale w dynamicznym ale Francuzi skrócili sezon pokazowy :(Przy takim dystansie to się możesz w środę wybrać na przylot B-52ja mimo wszystko jadę, choćby dla samego Tornado i Harriera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 6 Wrzesień 2010 Share Napisano 6 Wrzesień 2010 Dziwnie to zabrzmi ale harier mi sie znudzil juz :PWolalbym cos zza wschodniej granicy - oczywiscie w locie. Ale po zeszlorocznym crashu w Radomiu chyba bedzie ciezko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 16 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2010 Ze wschodnich konstrukcji prezentowanych w locie będzie MiG-29 ze Słowacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ensiferum3 Napisano 16 Wrzesień 2010 Share Napisano 16 Wrzesień 2010 Ja też! Ja też! Na 99% będę ... no chyba że ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 26 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2010 To jak tam? Kto był? Co się komu podobało?jak dla mnie trzy najjaśniejsze punkty programu1. węgierski Gripen2. holenderski F-163. słowacki MiG-29Tornado mocno rozczarowało ale i tak warto było je zobaczyć (przelot na dopalaczach 20 metrów nad głową - bezcenny)Eurofighter nie przyleciał - wszystkie uziemili z powodu problemów z fotelami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ensiferum3 Napisano 27 Wrzesień 2010 Share Napisano 27 Wrzesień 2010 Zgodzę się z tobą Trooper ... Mig najgłośniejszy chyba :)Czesi chyba się nie spodziewali takiego tłumu ... miejsca parkingowe mogły być lepiej zorganizowane ... poza tym fajnie latali:D .PS. Dostałem długopis !!! Od kolesi z obsługi naziemnej, opiekują się Harrier'ami ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 27 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2010 Z parkingami nie było wcale źle, sam dojazd rochę" zakorkowany, ale to raczej norma przy takich imprezach. Z reszta zależy o której się przyjechało. W sobotę dojechaliśmy o 9 i ponad godzinę staliśmy w korku, w niedziele byliśmy na lotnisku po 7, zaraz po otwarciu. Zajęliśmy miejscówkę na samym końcu parkingu (w rogu, zaraz obok Sokoła). Stojąc w bagażniku można było robić fotki wystając nad płot :DOgólnie to pokaz dobrze się oglądało z parkingu (przy hangarze), a jeszcze lepiej z łączki za wystawą pancerki. Tyle że tam była kiszka jeśli chodzi o zdjęcia, bo prawie cały czas się było pod słońce. No i warto było postać trochę w ścieżce podejścia :) (chociaż przejście dla publiki w miejscu gdzie latają samoloty mało ma wspólnego z zasadami bezpieczeństwa i u nas by raczej nie przeszło)Od ekipy z Sokoła dostałem kalendarz :)Ogólnie warto było jechać i za rok zapewne też się wybiorę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 27 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2010 dla takich zdjęć warto było postać trochę w ścieżce podejścia :D737 i czeski Gripen :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 27 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2010 Hurricane & Gripen & MiG-29 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.