Skocz do zawartości
  • 0

Kuferek mundurowy WH z dywizji...

kloki

Pytanie

Napisano

Dzisiaj odświeżając swoją graciarnie" natknąłem się na kuferek, który 2 lata temu pozyskałem od pewnego okolicznego chłopa. Wziąłem go ze względu na historię" na nim wypisaną. Był własnością Hauptfeldwebla Gande. Dzisiaj ku mojemu zdziwieniu ujrzałem coś, czego wcześniej moje oczy nie wychwyciły, a mianowicie... spod współczesnej farby nad nazwiskiem wyłania się... ŁOŚ ! Pamiętam, że ten symbol występował w którejś dywizji tylko za nic nie mogę sobie przypomnieć jakiej!?

Proszę o pomoc

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Też z ˝Weichselbogen˝ 3/2,5 cm. na rewersie resztki agrafki,pewno nosili toto w 291 I.D.na czapce polowej jak 1 wojenne kappen abzeichen.

Napisano

Dzisiaj odświeżając swoją graciarnie" natknąłem się na kuferek, który 2 lata temu pozyskałem od pewnego okolicznego chłopa. Wziąłem go ze względu na historię" na nim wypisaną. Był własnością Hauptfeldwebla Gande. Dzisiaj ku mojemu zdziwieniu ujrzałem coś, czego wcześniej moje oczy nie wychwyciły, a mianowicie... spod współczesnej farby nad nazwiskiem wyłania się... ŁOŚ ! Pamiętam, że ten symbol występował w którejś dywizji tylko za nic nie mogę sobie przypomnieć jakiej!?

Proszę o pomoc

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie