woyta Napisano 4 Marzec 2004 Autor Share Napisano 4 Marzec 2004 Jak w temacie. Gdzie i przez kogo były stosowanepzdr woyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 4 Marzec 2004 Share Napisano 4 Marzec 2004 Rosja, ZSRR, Niemcy ww1, ww2 itp.Wątek o płytach:http://www.odkrywca-online.com/index1.php?action=forum&iletab=jedna&sub=pokaz_watek&ktory=63363&id_forum=0&&sq=płyty&wi=63460#63460Ta największa po prawej to mi wygląda na ZSRR, 2 wojna, widziałem taką w b. Leningradzie, produkowana w trakcie oblężenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 4 Marzec 2004 Share Napisano 4 Marzec 2004 Na moje pytanie na ten temat Forteca odpisał,że ta z lewej to Tragbare Schutzenblende aus Panzerstahl /waga 23kg 10mm grubości/ Stosowana w fortyfikacjach stałych na ławkach strzeleckich w fortach.Dwie większe to Infanterieschutzschild /waga 17,5 kg / do pozycji polowych J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
woyta
Jak w temacie. Gdzie i przez kogo były stosowane
pzdr woyta
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.