Skocz do zawartości

Grudziądz- Europejskie Dni Dziedzictwa

mjut

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 57
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 weeks later...

Art ma rację – ten typ zarostu odbiegał od regulaminu. Nie mam nic przeciwko zarostowi – w określonych sytuacjach jest on wręcz na rekonstrukcji wskazany. Ale w przypadku grupy gdzie większość jest ogolona, a tylko dwóch nie, wygląda to niechlujnie i mało profesjonalnie.

Ponad to:
1) ładownice powinny znajdować się trzy pace od krawędzi klamry, a nie u wszystkich Kolegów ze zdjęcia tak są one umieszczone.
2) pas powinien być zapięty na brzuchu a nie pod nim.
3) lufy karabinu w pozycji „Gewehr ab” nie obejmujemy jak szyjki od butelki.
4) poskracajcie sobie rękawy w bluzach, bo wygląda to też niechlujnie, a jest bardzo proste do wykonania.
5) jedną z podstawowych zasad w wojsku jest – „chu…owo, ale jednakowo” – więc jak większość nie ma tornistrów na plecach, to po co jeden go zakłada?

Pozdro
Hindus

Dzięki Hindus-bo już myślałem, że jakiś inny" jestem a tak serio to cyt.kolejny czepialski, który przed kompem siedzi"-pomyłka drodzy Panowie-nie czepialski i nie tylko siedzi-ale nie o to tutaj chodzi, kto i ile imprez" zrobił i w ilu uczestniczył-chodzi o to, żeby jak się coś" robi robić to dobrze i poprawnie-i nikt mi nie powie, że ogolenie jest jakąś kłopotliwa rzeczą.
A tak mi na myśl przyszło przegladająć pewne elacje" -Krojanty, Bukowiec, Grudziądz, że pewni" organizaorzy z pewnego terenu" idą na jakś dziwną" łatwiznę-nie wiem czy sama idea upamiętnienia jakiegoś" wydarzenia historyczego jest przesłanką aby robić byle jak, byle było, byle się odbyło?!
Nie wiem czy gen W.Bortnowski a tym bardziej weterani 16 DP byli by dumni patrząć na te imprezy"?!

Hindusie, wszystko to są mundury z wypożyczalni, których dopasowanie było cudem, a ludzie w nie ubrani mieli pierwszy raz w życiu do czynienia ze sprzętem WH - gościnnie.

Pasy były funkiel nówki i nie bardzo dało się je dopasować, bo klamra nie schodziła na początkowe dziurki od regulacji, a bez szelek to wiadomo co można.
z ładownicami było to samo - praktycznie nie dało się ich przysunąć do klamry, po jednej stronie blokowało to wzmocnienie pasa, i nawet na siłę było to awykonalne.
Tak samo jeśli chodzi o bagnety i łopatki - 90% nie dało się ze sobą stroczyć, nie mówiąc już o różnej gamie itp.

Wszyscy się starali wypaść jak najlepiej, mimo że był to ich pierwszy raz, a rekonstrukcją bym tego nie nazywał.

Każdy uczy się na błędach.
pozdro.
Total.

ps. jeszcze jedno - art234 - jeżeli chcesz nas wesprzeć budżetem, który pozwoli na zorganizowanie imprezy, na którą organizator będzie mógł ściągnąć grupy z całej Polski, które nie robią żadnej strony po raz pierwszy w życiu, bardzo chętnie przyjmiemy każdą pomoc.

ps. Krojanty, Toruń i Grudziądz organizowały trzy odrębne światy, tak więc twoje dywagacje na ten temat są zbędne.

jak widać w.g. niektórych lepiej nie robić nic, kiedy budżet imprezy nie wynosi setek tysięcy złotych.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie