Skocz do zawartości
  • 0

co to za skrzynka?

front06

Pytanie

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kupiłem okazyjnie po cenie złomu.Wymiary - 50 x 35 x18 cm.Zastanawia mnie dlaczego otwór na wrzut listów jest od dołu?( chyba że znak poczty jest odwrotnie przytwierdzony )

Napisano
Dlaczego od dołu?

Otwór pod znaczkiem poczty równie dobrze może być wycięty, aby bez otwierania skrzynki zorientować się czy coś w środku jest. Boczny do opróżniania skrzynki.

Nie dałeś zdjęć góry i drugiego boku- czy nie tamtędy wkładano przesyłki?
Napisano
Oprócz tych na fotkach nie ma innych otworów .Logicznie ,to otwór na listy od dołu to coś nie tak?.Powinien być od góry ,listy elegancko zapełniały by skrzynkę.Tak myślę.
Napisano
Witam!
Ten mały otwór nie jest do wrzucania listów... :)
W tym okienku była kiedyś metalowa tabliczka z nazwą dnia tygodnia w którym to pracownik poczty wybierał wrzucone tam listy. pozdrawiam sqr
Napisano
Yeti masz rację wlot na listy jest z boku skrzynki w tych drzwiczkach co ich niema ;) a ten mały otwór to już pisałem..
Napisano
Faktycznie ,do współczesnych skrzynek wrzuca się z boku, a otwór na tej omawianej jest trochę maławy.Może ktoś rozszyfruje czy to nasza krajowa czy obca skrzynka.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie