pastuszek Napisano 31 Lipiec 2010 Autor Napisano 31 Lipiec 2010 jakiekolwiek podejrzenie o fibułę skłania zawsze i każdego do jak najszybszego pozbycia się wątku, jak ktoś szuka to wie.ten pas to musiał być od puszorka chyba bo to dziadostwo wielkie i masywne.Początek XIX jak najbardziej prawdopodobny ze względu na tzw.kontekst i sąsiedztwo innych fantów.Niestety nieomal w tym samym miejscu jest też wzięte stanowisko a.I tylko mnie zastanawia po jaką cholerę bić pianę cały dzień zamiast od razu przejśc do rzeczy.Wcześniej, to cyknąłbym fotki innych fanciorów z tego doła całkiem fajnych, teraz mi się już nie chce a jutro bedzie futro bo dostępu do neta ne budiet.
Swiety82 Napisano 31 Lipiec 2010 Napisano 31 Lipiec 2010 Koniec offtopów, wątek zamykam. A na przyszłość-następne posty nie na temat w dowolnym wątku w ID nagradzam bez uprzedzenia.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 22:14 31-07-2010
atylla Napisano 31 Lipiec 2010 Napisano 31 Lipiec 2010 może to jakis element zdobniczy,wygląda jak wykopek archeo.zdrów.
szczurek_1979 Napisano 31 Lipiec 2010 Napisano 31 Lipiec 2010 ciekawe... masz ak zrobić ostrzejsze fotki?? podobno teraz na ODK można naprawdę duże załadować ;-)
pastuszek Napisano 31 Lipiec 2010 Autor Napisano 31 Lipiec 2010 archeo....fibuła....brrrPragnę nadmienić, że znalezisko nie jest moje, tylko kolegi i to dalekiego.Tak dalekiego że go nawet nie znam i znać nie chcę.Z całą mocą potępiam też wszystkich tzw.detektorystów i uważam, że prowadzenie jakichkolwiek poszukiwań bez zgody wkz jest karygodne i niedopuszczalne:-)
Wyro Napisano 31 Lipiec 2010 Napisano 31 Lipiec 2010 Zobaczyłem zdjęcie fibuli na stronie głównej odk i mówię, znowu ktoś wrzuca pewnie, żeby zapytać od czego to jest... Fibula, fibula, tu sobie sprawdź jaka: http://www.archeologiapolski.pl/GRUPA%20I.html Może nie ta Grupa (więc zakładka obok).Jest jakieś wzornictwo na tej fibuli kolegi...?
kokesh Napisano 31 Lipiec 2010 Napisano 31 Lipiec 2010 Jest , i taka ona ładna , chyba z piasku . Oczywiście odcinamy się grubą kreską od jej podejrzanego pochodzenia .Pozdro...
kokesh Napisano 31 Lipiec 2010 Napisano 31 Lipiec 2010 Kolego pastuszek , jak by Ci tu powiedzieć hm...... Chyba sam wiesz już o co chodzi. Pozdro...
pastuszek Napisano 31 Lipiec 2010 Autor Napisano 31 Lipiec 2010 co by nie było to nie kawałek czegoś.To coś stanowi integralną całość samo w sobie nie nosząc żadnych śladów złamania, wyszczerbienia itp.
kopijnik2 Napisano 31 Lipiec 2010 Napisano 31 Lipiec 2010 http://lh3.ggpht.com/_gRLYpaUZcfA/SkKXIML1kYE/AAAAAAAABx0/bmdhXklE9-E/s144-c/PasekKlamraPoOkragACyrkonieCienkiBrazowy.jpgszukaj...
Pytanie
pastuszek
o takie, jakiś stop miedzi
30 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.