Skocz do zawartości
  • 0

coś jak spinka do krawata...

pastuszek

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
jakiekolwiek podejrzenie o fibułę skłania zawsze i każdego do jak najszybszego pozbycia się wątku, jak ktoś szuka to wie.
ten pas to musiał być od puszorka chyba bo to dziadostwo wielkie i masywne.Początek XIX jak najbardziej prawdopodobny ze względu na tzw.kontekst i sąsiedztwo innych fantów.Niestety nieomal w tym samym miejscu jest też wzięte stanowisko a.

I tylko mnie zastanawia po jaką cholerę bić pianę cały dzień zamiast od razu przejśc do rzeczy.Wcześniej, to cyknąłbym fotki innych fanciorów z tego doła całkiem fajnych, teraz mi się już nie chce a jutro bedzie futro bo dostępu do neta ne budiet.
Napisano

Koniec offtopów, wątek zamykam. A na przyszłość-następne posty nie na temat w dowolnym wątku w ID nagradzam bez uprzedzenia.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 22:14 31-07-2010
Napisano
archeo....fibuła....brrr
Pragnę nadmienić, że znalezisko nie jest moje, tylko kolegi i to dalekiego.Tak dalekiego że go nawet nie znam i znać nie chcę.Z całą mocą potępiam też wszystkich tzw.detektorystów i uważam, że prowadzenie jakichkolwiek poszukiwań bez zgody wkz jest karygodne i niedopuszczalne:-)
Napisano
Zobaczyłem zdjęcie fibuli na stronie głównej odk i mówię, znowu ktoś wrzuca pewnie, żeby zapytać od czego to jest... Fibula, fibula, tu sobie sprawdź jaka: http://www.archeologiapolski.pl/GRUPA%20I.html Może nie ta Grupa (więc zakładka obok).

Jest jakieś wzornictwo na tej fibuli kolegi...?
Napisano
co by nie było to nie kawałek czegoś.To coś stanowi integralną całość samo w sobie nie nosząc żadnych śladów złamania, wyszczerbienia itp.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie