kloki Napisano 20 Lipiec 2010 Autor Napisano 20 Lipiec 2010 Witam.Czy ma ktoś może pojęcie od jakiej amunicji ta ładownica? Jaka narodowość/broń?
kloki Napisano 20 Lipiec 2010 Autor Napisano 20 Lipiec 2010 Witam.Czy ma ktoś może pojęcie od jakiej amunicji ta ładownica? Jaka narodowość/broń?
Poszukiwacz bunkrów Napisano 20 Lipiec 2010 Napisano 20 Lipiec 2010 https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum12/mosin.jpgTo wygląda jak niemiecka od Mosina.Może pod koniec wojny zaczęto takie robić.Ja mam nawet niemiecką łuskę od Mosina (ale z lat 20).
lina_90 Napisano 21 Lipiec 2010 Napisano 21 Lipiec 2010 Dosyć ciekawa sprawa, o polskich mosinach słyszałem, nimieckie też były? To by potwierdzała ta łuska kolegi poszukiwacza. Może to ładownica 1 wojenna produkowana po prostu do takich ,,zdobycznych sztuk'' wyciągnięta gdzieś z magazynów na potrzeby OC np, wtedy została nabita data, jako ,że została przyjęta na wyposażenie.
Pytanie
kloki
Witam.
Czy ma ktoś może pojęcie od jakiej amunicji ta ładownica? Jaka narodowość/broń?
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.