kloki Posted July 20, 2010 Author Share Posted July 20, 2010 Witam.Czy ma ktoś może pojęcie od jakiej amunicji ta ładownica? Jaka narodowość/broń? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kloki Posted July 20, 2010 Author Share Posted July 20, 2010 Witam.Czy ma ktoś może pojęcie od jakiej amunicji ta ładownica? Jaka narodowość/broń? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kloki Posted July 20, 2010 Author Share Posted July 20, 2010 Bicie lewe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziemianka Posted July 20, 2010 Share Posted July 20, 2010 Widac sfaste, to oznacza ze niemeicka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Posted July 20, 2010 Share Posted July 20, 2010 https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum12/mosin.jpgTo wygląda jak niemiecka od Mosina.Może pod koniec wojny zaczęto takie robić.Ja mam nawet niemiecką łuskę od Mosina (ale z lat 20). Link to comment Share on other sites More sharing options...
lina_90 Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 Dosyć ciekawa sprawa, o polskich mosinach słyszałem, nimieckie też były? To by potwierdzała ta łuska kolegi poszukiwacza. Może to ładownica 1 wojenna produkowana po prostu do takich ,,zdobycznych sztuk'' wyciągnięta gdzieś z magazynów na potrzeby OC np, wtedy została nabita data, jako ,że została przyjęta na wyposażenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
kloki
Witam.
Czy ma ktoś może pojęcie od jakiej amunicji ta ładownica? Jaka narodowość/broń?
5 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.