Jump to content
  • 0

Apteczka

GhostMG

Question

Witam!
Znalazłem taką skrzynkę (najprawdopodobniej apteczkę) w jednym z opuszczonych wiejskich domów. Na drzwiach od wewnętrznej strony była naklejona kartka (nie znam niemieckiego kompletnie, ale chyba jakiś spis zawartości).
Proszę o identyfikację co to za apteczka, gdzie była używana i jaki może byc jej wiek.

12 answers to this question

Recommended Posts

Czyli rozumiem, że jak najbardziej wojenne?
Kartkę wziąłem, a skrzynkę zostawiłem u wuja, bo wydawała się nie taka stara. Więc chyba ją wezmę. Skąd to mogło się wziąść w wiejskim domu?

Przeglądając zdjęcia tych apteczek w internecie na prawie wszystkich znalazłem czerwony napis LUFTSCHUTZ HAUSAPPTHEKE, więc ta moja pewnie była przemalowana. Czy wobec tego dorobić szablon i namalować ten napis, czy zostawić to w takim stanie jak jest?

Witam!
Znalazłem taką skrzynkę (najprawdopodobniej apteczkę) w jednym z opuszczonych wiejskich domów. Na drzwiach od wewnętrznej strony była naklejona kartka (nie znam niemieckiego kompletnie, ale chyba jakiś spis zawartości).
Proszę o identyfikację co to za apteczka, gdzie była używana i jaki może byc jej wiek.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information