Hagen Napisano 13 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2010 Witam wszystkichOstatnio znalazłem Panzerfausta a dokładnie rurę po nimbez głowicy kumulacyjnejjednak pewna rzecz mnie martwi otóż panzerfaust jest w środku jak by zamkniętyPatrząc na plany znalazłem że może być to przedłużenie kieliszka (lotki itp)i tu moje pytanie czy można to po prostu tak wyciągnąć z tego Panzerfausta bez obawy czy lepiej to zostawićCzy ktoś juz coś takiego wyciągał ??Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 13 Lipiec 2010 Share Napisano 13 Lipiec 2010 http://www.odkrywca.pl/moja-kolekcja-cz-2,670958.html#670958 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 Dzięki za eklamę" ;)Jak zobaczysz te zdjęcia z panzerfaustem to zjedź trochę na dół i między zdjęciem z hełmem M-42 a zdjęciem z ładownicą jest zdjęcie tego co wypadło z tego panzerfausta.Użyłem do tego wody z szlaucha pod ciśnieniem.Mój panzerfaust to była wersja 100 i miała 2 ładunki.Na szczęście oba wyleciały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomala_kikol Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 Ładunek miotający w rurze to pikuś... Najgorszy jest detonator w kielichu. Jeśli kolega ma tam pusto to jest wszystko ok. Zaznaczyłem niebezpieczny element. Teoretycznie mógł być w niego nie uzbrojony. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomala_kikol Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 Miałem kilka rur w swoim życiu i napisze szczerze, że wszystkie były bezpieczne. Jak dany egzemplarz wyjdzie bez gruchy" to jest ok. Można piaskować... Trawić w kwasie itd. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hagen Napisano 14 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2010 nie nie ma tego detonatora czyli ten łądunek miotający nie jest groźny tak ??i można go wypchnac" z rury dzieki wodzie Pod cisnieniem ??Dzięki za wszelkie informacje ;]pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marduk200 Napisano 15 Lipiec 2010 Share Napisano 15 Lipiec 2010 A ja mam pytanie jak rura po panzerfauscie ma się do ustawy o broni ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 15 Lipiec 2010 Share Napisano 15 Lipiec 2010 Chodzi ci o wystrzeloną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 15 Lipiec 2010 Share Napisano 15 Lipiec 2010 Jakby paru pasjonatów" trochę poczytało zamiast od razu targać do chałupy wszystko co uda się wykopać nie mając pojęcia co im może urwać łeb , czego lepiej nie ruszać i za co może ich odwiedzić policja to ja nie wiem czy śmiać się czy płakać ? :) PUSTA rura to pusta rura ,ale wszystkie prochy ,trotyle ,spłonki i inne takie są BE - O CZYM NA TYM FORUM BĘBNI SIĘ OD LAT ! na próżno ,bo chyba nikt z lenistwa tego nie czyta , a potem się dziwi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomala_kikol Napisano 15 Lipiec 2010 Share Napisano 15 Lipiec 2010 Panzerfaust miota a nie strzela więc nie podchodzi pod ustawę... Jest to broń miotająca wiec jak pusta rura to bezpieczna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 15 Lipiec 2010 Share Napisano 15 Lipiec 2010 No tak,ale jak napisałem wystrzelony" to jest poprawnie napisane.Bo w końcu żaden Niemiec nie miotał z panzerfausta do czołgów tylko strzelał do nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tatar Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 Nie całkiem tak kolego Tomala Kikol,mianowicie za rurę wystrzeloną uważamy rurę pustą w środku.Czyli pozbawioną materiału miotającego,w postaci papierowej tuby z prochem strzelniczym,i zbitej spłonki.Omawiana rura ma materiał miotający w środku i najpewniej nie zbitą spłonkę,więc podlega pod ustawę o broni i amunicji.I grzebanie w takiej rurze,może skończyć się tragicznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 A jeśli używa się wody pod ciśnieniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomala_kikol Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 Podlega z ładunkiem.... Beż nie podlega i nie jest istotną częścią broni wedle ustawy... Pokarz mi kolego gdzie jest rura od panzerfausta wymieniona w ustawie??? Wystrzelony panzerfaust to zwykła rura-kawał złomu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tatar Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 Kolega Hagen napisał,cytuję ie nie ma tego detonatoraczyli ten łądunek miotający nie jest groźny tak ??i można go "wypchnac z rury dzieki wodzie Pod cisnieniem ??Dzięki za wszelkie informacje ;]pozdrawiam"Czyli o ile dobrze zrozumiałem,w rurze jest coś.Można się domyślać iż jest to materiał miotający.Najprostszym sposobem,aby dowiedzieć się czy rura jest uzbrojona,jest sprawdzenie spłonki.Jeżeli jest zbita,to znalezisko jest bezpieczne.Jeżeli nie,można domniemywać iż w środku,znajduje się materiał miotający. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 Panowie przypominam, ze na forum zabronione jest podawanie informacji co i jak rozbroic.Prosze sie zastanowic co piszecie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZUBIKED Napisano 20 Lipiec 2010 Share Napisano 20 Lipiec 2010 Jest to broń miotająca wiec jak pusta rura to bezpieczna..."http://pl.wikipedia.org/wiki/Bro%C5%84_miotaj%C4%85caNie sposób cały czas Cię sprawdzać i upominać.Radzę nie doradzać innym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.