Skocz do zawartości

V Piknik Historyczny Iłża 1939"

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Hindus, ja odpowiedzialny jestem za stronę niemiecką i to ja odpowiadam za to uchybienie. Było BARDZO gorąco i chyba ten klimat nie posłużył. Mam nadzieję, że chociaż wody było pod dostatkiem. Osobiście jestem pod wielkim wrażeniem tej bitwy, zaangażowanie, jakie okazaliście, w pełni widać na filmiku: http://www.youtube.com/watch?v=7dEz8NslhKA
Napisano
Witam.

W imieniu 17ID / KSRH chciałem podziękować organizatorom za zaproszenie oraz serdeczne przyjęcie.
No i jak zawsze Organizatorzy dali ciała ;) ... kontrola umundurowania, broni i amo pod dostatkiem, garmażerka pierwsza klasa, klimat super, nawet pogoda jak pod zamówienie ... i nie mam się czego czepić ;)

Pozdrawiam
Rysiek
Napisano
Bardzo fajna zdaje się ta iłżecka 30-tka ... czy macie więcej zdjęć jej już po pomalowaniu ? Osobny temat i filmiki widziałem, ale ciekawią mnie detale wykonania ckm i podstawy. Wrzucicie coś ? Pzdr
Napisano
Impreza super! Ale jakoś nie mogę strawić Niemców i Polaków we Wrześniu 1939 nap.... się z Mosinów :( Ciekawe kiedy firmy zaopatrujące imprezy w broń zainwestują chociażby w 98k.
Napisano
Bez przesady – na ostatniej imprezie wśród „grzmiących kijów”, które dostaliśmy był też niemiecki K98k z 1943 roku – akurat okazał się najbardziej wrednym egzemplarzem… :)

Pozdro
Hindus
Napisano
na Iłży było też kilka k98 a nawet mauser A-Z .
Nie zapominając o CKM wz. 30 zamiast maxima na podstawie sokołowa. Trzydziestka co prawda na gaz ale jednak.
Napisano
Były też dwa VIS-y i dwa P08
Sam waliłem z VIS-a normalnie trzymać coś takiego w łapie to pełna erekcja :)
Co do drugiego VIS-a to chodziłem i namawiałem ludzi żeby ktoś go pobrał

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie