zonkers Napisano 7 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2010 w jaki sposób najlepiej zakonserwować coś takiego ? Próbowałem na innym betonie olejem silikonowym ale nie znam trwałości tego specyfiku. w każdym razie pięknie uwydatnia kolory . I drugie pytanie czy można coś takiego dać do szczawiowego.. nie wiem jak wpływa na beton.zdjęcie jest z Alledrogo widziałem kiedyś takie gazdzety . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 8 Lipiec 2010 Share Napisano 8 Lipiec 2010 Czy ja wiem, czy jest sens to konserwować, beton to jednak nie metal, Metalową cześć ewentualnie wrzuć do szczwio, a beton np matowym lakierem pstryknąć, efekt powinien być satysfakcjonujący. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zonkers Napisano 8 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2010 mam cześć niebieskich na których były tuszowe napisy. czy po szczawiu one tez lepiej wyjdą? nie wiem jak szczaw z tuszem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 8 Lipiec 2010 Share Napisano 8 Lipiec 2010 Są specyfiki do konserwacji > gruntowania wylewek czy ścian. Może czymś takim pomalować aby beton się nie sypał?Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ensiferum3 Napisano 8 Lipiec 2010 Share Napisano 8 Lipiec 2010 Taki grunt pozostawia swój kolor (mętna woda) na przedmiotach, wyglądają jak mocno zakurzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy.onyx Napisano 11 Lipiec 2010 Share Napisano 11 Lipiec 2010 zostawić beton w spokoju, ewentualnie dobrze wysuszyć żeby wykwity mineralne nie wychodziły i będzie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loslau Napisano 30 Lipiec 2010 Share Napisano 30 Lipiec 2010 Witam,TYLKO lakier bezbarwny po dokładnym wysuszeniu, ewent stabilizator do kwasu (o ile można go zdjąć) dokładne wygotowanie w destylacie - i też bezbarwnym.PS; nie traktujcie kwasu szczawiowego jak jakiegoś cudownego wynalazku" - warto go stosować jedynie gdy zachowane jest co najmniej 50% farby. Ale widzę że na forum ludzie wrzucają nawet ogryzki hełmów do szczawiowego, hełmów które od 50 lat nie mają już śladu farby... podniecając się efektami reakcji rdzy, ze źle usuniętym kwasem :D ...cóż po roku zobaczcie takiego źle wymytego fanta"...Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.