Rumburak Posted July 6, 2010 Author Share Posted July 6, 2010 Kolejny zbrodniarz z SS zdołał uciec przed sprawiedliwością i zmarł nie stanąwszy przed sądem: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Zmarl-esesman---nie-zdazyla-dosiegnac-go-sprawiedliwosc,wid,12449437,wiadomosc.html?ticaid=1a79b&_ticrsn=5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nahm01 Posted July 6, 2010 Share Posted July 6, 2010 Nie wiem czym jest się tak ekscytować? Lepiej policz ile stalinowskich katów jeszcze żyje i pobiera grube emeryturki z polskiej kasy np taki Michnik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czlowieksniegu Posted July 6, 2010 Share Posted July 6, 2010 Są rzeczy i poglądy, które się fizjologom nie śniły... Link to comment Share on other sites More sharing options...
irasiad Posted July 7, 2010 Share Posted July 7, 2010 Ku ścisłości: Michnik nie pobiera emerytury z polskiej kasy! Popraw mnie jeśli się mylę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nahm01 Posted July 7, 2010 Share Posted July 7, 2010 Mylisz się i poprawiam. Cytat z wikipediStefan Michnik (ur. 28 września 1929 w Drohobyczu) , zamieszkały w Storvreta w Szwecji, koło Uppsali – kapitan Ludowego Wojska Polskiego, oskarżany o zbrodnie stalinowskie sędzia i adwokat, informator i rezydent Informacji Wojskowej . Syn Heleny i przyrodni brat Adama Michnika.... Od sierpnia 2007 Instytut Pamięci Narodowej rozważał wniosek o jego ekstradycję[5]. W dniu 25 lutego 2010 roku Wojskowy Sąd Garnizonowy w Warszawie na wniosek pionu śledczego IPN wydał nakaz aresztowania dla Stefana Michnika, podejrzanego o niezgodne z prawem przedłużanie pozbawienia wolności więźniów UB[6]." Link to comment Share on other sites More sharing options...
irasiad Posted July 7, 2010 Share Posted July 7, 2010 No ale gdzie jest zapis o pobieraniu przez niego polskiej emerytury? Z tego co wiem to pobiera on bodajże emeryturę bibliotekarza w Szwecji, czy jakoś tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czlowieksniegu Posted July 7, 2010 Share Posted July 7, 2010 Tia...Parę dobrych lat temu, zastępca prokuratora generalnego W. Kulesza otwarcie przyznał iż Stefan Michnik nie figuruje w bazie danych i/lub archiwum Wojskowego Biura Emerytalnego ( a takowe jako sędziemu" wojskowemu winne wypłacać mu emeryturę ).I stąd pytanie ( choć wątek dziwacznie skręcił )- nahm01, możesz sensowne źródło podać, czy urban legend? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nahm01 Posted July 8, 2010 Share Posted July 8, 2010 Co nie oznacza, że Stefan Michnik nie pobiera emerytury pod swoim prawdziwym nazwiskiem lub zmienionym(W. Kulesza przyznał tylko, że Stefan Michnik nie figuruję w ewidencji). Wszak nabył prawo do świadczenia. Mi, jako zwykłemu śmiertelnikowi nie jest dany dostęp do wojskowych akt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
woytas Posted July 8, 2010 Share Posted July 8, 2010 Ok!Panowie watek nie dotyczy Michnika.Prosze wrocic do tematu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czlowieksniegu Posted July 8, 2010 Share Posted July 8, 2010 Ta dyskusja nie ma sensu...Dowodów nie masz, a teorie spiskowe niekoniecznie mi pasują. W sumie to i tak dobrze, że zastanawiając się, iż może S.M. nie figuruje w ewidencji nie wymyśliłeś ( np ), że sekretarka z MON wozi mu do Szwecji kasę w kopercie...Uważam, że dobrze się stanie jeśli ekstradycja dojdzie do skutku ( szkoda, że na dętych podstawach ), ale nie dajmy się zwariować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.