Rumburak Napisano 6 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2010 Kolejny zbrodniarz z SS zdołał uciec przed sprawiedliwością i zmarł nie stanąwszy przed sądem: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Zmarl-esesman---nie-zdazyla-dosiegnac-go-sprawiedliwosc,wid,12449437,wiadomosc.html?ticaid=1a79b&_ticrsn=5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nahm01 Napisano 6 Lipiec 2010 Share Napisano 6 Lipiec 2010 Nie wiem czym jest się tak ekscytować? Lepiej policz ile stalinowskich katów jeszcze żyje i pobiera grube emeryturki z polskiej kasy np taki Michnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 6 Lipiec 2010 Share Napisano 6 Lipiec 2010 Są rzeczy i poglądy, które się fizjologom nie śniły... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irasiad Napisano 7 Lipiec 2010 Share Napisano 7 Lipiec 2010 Ku ścisłości: Michnik nie pobiera emerytury z polskiej kasy! Popraw mnie jeśli się mylę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nahm01 Napisano 7 Lipiec 2010 Share Napisano 7 Lipiec 2010 Mylisz się i poprawiam. Cytat z wikipediStefan Michnik (ur. 28 września 1929 w Drohobyczu) , zamieszkały w Storvreta w Szwecji, koło Uppsali – kapitan Ludowego Wojska Polskiego, oskarżany o zbrodnie stalinowskie sędzia i adwokat, informator i rezydent Informacji Wojskowej . Syn Heleny i przyrodni brat Adama Michnika.... Od sierpnia 2007 Instytut Pamięci Narodowej rozważał wniosek o jego ekstradycję[5]. W dniu 25 lutego 2010 roku Wojskowy Sąd Garnizonowy w Warszawie na wniosek pionu śledczego IPN wydał nakaz aresztowania dla Stefana Michnika, podejrzanego o niezgodne z prawem przedłużanie pozbawienia wolności więźniów UB[6]." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irasiad Napisano 7 Lipiec 2010 Share Napisano 7 Lipiec 2010 No ale gdzie jest zapis o pobieraniu przez niego polskiej emerytury? Z tego co wiem to pobiera on bodajże emeryturę bibliotekarza w Szwecji, czy jakoś tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 7 Lipiec 2010 Share Napisano 7 Lipiec 2010 Tia...Parę dobrych lat temu, zastępca prokuratora generalnego W. Kulesza otwarcie przyznał iż Stefan Michnik nie figuruje w bazie danych i/lub archiwum Wojskowego Biura Emerytalnego ( a takowe jako sędziemu" wojskowemu winne wypłacać mu emeryturę ).I stąd pytanie ( choć wątek dziwacznie skręcił )- nahm01, możesz sensowne źródło podać, czy urban legend? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nahm01 Napisano 8 Lipiec 2010 Share Napisano 8 Lipiec 2010 Co nie oznacza, że Stefan Michnik nie pobiera emerytury pod swoim prawdziwym nazwiskiem lub zmienionym(W. Kulesza przyznał tylko, że Stefan Michnik nie figuruję w ewidencji). Wszak nabył prawo do świadczenia. Mi, jako zwykłemu śmiertelnikowi nie jest dany dostęp do wojskowych akt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 8 Lipiec 2010 Share Napisano 8 Lipiec 2010 Ok!Panowie watek nie dotyczy Michnika.Prosze wrocic do tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 8 Lipiec 2010 Share Napisano 8 Lipiec 2010 Ta dyskusja nie ma sensu...Dowodów nie masz, a teorie spiskowe niekoniecznie mi pasują. W sumie to i tak dobrze, że zastanawiając się, iż może S.M. nie figuruje w ewidencji nie wymyśliłeś ( np ), że sekretarka z MON wozi mu do Szwecji kasę w kopercie...Uważam, że dobrze się stanie jeśli ekstradycja dojdzie do skutku ( szkoda, że na dętych podstawach ), ale nie dajmy się zwariować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.