skullmen Napisano 2 Lipiec 2010 Autor Napisano 2 Lipiec 2010 czy jest to stopa od jakiegos karabinu . kształt owalny , w srodku gumowy odbój ??dł 135mm szer 60mm w najszerszym miejscu.
skullmen Napisano 3 Lipiec 2010 Autor Napisano 3 Lipiec 2010 no to dobrze ze nie zostało w ziemi :) to fajny fant , pierwszy raz widze taki typ mocowan broni
skullmen Napisano 3 Lipiec 2010 Autor Napisano 3 Lipiec 2010 wow super :) to i w kochach motocyki cos takiego montowano ?? zapewne.
Faku Napisano 2 Lipiec 2010 Napisano 2 Lipiec 2010 Jest to jedno z mocowań do karabinu stosowane w pojazdach, w to wkładano kolbę a drugim uchwytem zapinano.
skullmen Napisano 3 Lipiec 2010 Autor Napisano 3 Lipiec 2010 hehe ale by było jak bym całosc znalazł , ostrzelałem to miejsce tylko punktowo wiec moze cos byc , bo ot tak sobie zaczepu sobie nie wzucił ,moze bomba lub granat pojazd trafił i sie rozsypało :)
skullmen Napisano 2 Lipiec 2010 Autor Napisano 2 Lipiec 2010 a moze wiesz jakie karabiny były w tym montowane?? przyznam ze takie zastosowanie mnie zaskoczyło :)
lina_90 Napisano 2 Lipiec 2010 Napisano 2 Lipiec 2010 Np mausery, nie wiem jak sprawa miała się co do g43, ale myślę ,że to było coś w rodzaju uniwersalnej stopki, jeśli kolby miały zbliżone wymiary.
skullmen Napisano 2 Lipiec 2010 Autor Napisano 2 Lipiec 2010 a w jakich pojazdach je montowano moze masz jakies foto lub link z karabinem zamontowanym w takim uchwycie .
kloki Napisano 3 Lipiec 2010 Napisano 3 Lipiec 2010 Głównie na ciągnikach artyleryjskich i pojazdach transportujących żołnierzy. Na motocyklach nie widziałem, raczej broń mieli przewieszoną przez plecy. Osobiście widziałem te stopki nawet w Kubelwagenie.
skullmen Napisano 4 Lipiec 2010 Autor Napisano 4 Lipiec 2010 tak z wody , krutko tam łowiłem moze cos jeszcze wpadnie , zobaczymy.
atylla Napisano 3 Lipiec 2010 Napisano 3 Lipiec 2010 skulmen ,a może taki pojazd tam zalega,a czy ten pojazd pływał?
Skok Napisano 2 Lipiec 2010 Napisano 2 Lipiec 2010 Mauser, wszystkie trzy gietki i szturm po modyfikacji kolby.W komplecie powinno być górne mocowanie.Pozdr
Skok Napisano 2 Lipiec 2010 Napisano 2 Lipiec 2010 http://data3.primeportal.net/trucks/jan_peters/kettenkrad/images/kettenkrad_02_of_13.jpgTu widać to mocowanie
Pytanie
skullmen
czy jest to stopa od jakiegos karabinu . kształt owalny , w srodku gumowy odbój ??dł 135mm szer 60mm w najszerszym miejscu.
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.