ms Napisano 6 Lipiec 2010 Napisano 6 Lipiec 2010 I co drugi wątek z ciekawszym przedmiotem powraca temat sprzedaży / wymiany. A to, że ktoś sprzedaje innych powinno tylko cieszyć, mają być może niepowtarzalną okazję by wzbogacić swoje zbiory, czasami jednak to oburzenie bierze się z bezsilności finansowej tego oburzonego na forum publicznym.Powstrzymałbym się zatem z określaniem dotychczasowego właściciela mianem głupca, pazernego handlarza, bezdusznego ziemskiego grzebacza bo raz, że polowa robi to samo (tak, tak, znamy takich co i na forum w hipokryzji stawiać się potrafią:-), a dwa, że w drugiej połowie drzemie mniej lub bardziej skrywana lecz nigdy niespełniona żądza pochwycenia w swoje dłonie tejże pieczęci.
lanca Napisano 6 Lipiec 2010 Napisano 6 Lipiec 2010 Morały,morały....każdy stara się koledze naświetlić że to fant ewenement,jedyny w swoim rodzaju,wielki kawał historii jednego z Pułków Wojska Polskiego II RP,fant tak rzadki że bezcenny...co z nim zrobi?Jego sprawa!Wiem jedno pozbyłem się kiedyś czegoś,co do dzisiaj śni mi się po nocach i oddałbym wszystko by powrócić do tej chwili i cofnąć swoja decyzję!Myślę że każdy który tu pisał by nie wymieniać,nie sprzedawać miał takie wydarzenie w swoim życiu i próbuje ostrzec innych by nie popełnili tego błędu!Co z nią zrobi jego sprawa.
taboon Napisano 6 Lipiec 2010 Autor Napisano 6 Lipiec 2010 nie wiem co mam napisać..nie wiedziałem, że temat tak poruszy forumowiczów :-)Sam teraz nie wiem co mam zrobić..Z jednej strony chciałbym ją sobie zostawić, z drugiej nie mam kasy na nową wykrywkę..i tu mam problem..unikat i historia czy White's XLT lub Minelab..Tesoromam już sporo propozycji..będzie ciężko..tyle wiem
Nadwojciech Napisano 6 Lipiec 2010 Napisano 6 Lipiec 2010 Stary to wolny kraj,masz wolną wolę.Albo masz super znalezisko albo kasę.Tak czy tak jesteś wygrany"
pawel888 Napisano 6 Lipiec 2010 Napisano 6 Lipiec 2010 Podpowiadałem Ci już, nie sprzedawaj, na wykrywacz sobie naskrobiesz, nie teraz to za jakiś czas. Ale to w końcu tylko i wyłącznie Twój wybór jak już koledzy wspomnieli. <pozdro
karpik Napisano 6 Lipiec 2010 Napisano 6 Lipiec 2010 Temat przeniesiony do ogłoszeń proponuje zamknąć.
manierka Napisano 15 Lipiec 2010 Napisano 15 Lipiec 2010 super panowie super moze jakas zbiurka na ten cel pieniedzy zeby odkupic od kolegi a pieczatke przekazac do muzeum gdzie bedzie odpowiednio zakonserwowana i zabezpieczona tylko kto by sie tym zajał temat wart zachodu to pewnie 1edyna ocalała bezcenna historia niechciałbym zeby została u jakiegos kolekcjonera w szufladzie powinna byc opublikowana moze odkrywca redakcja zajmie sie tym to przeciez ciekawe znalezisko artykuł by tez z tego ciekawy był to do znalazcy :) i jakas kaska za niego(art) apeluje do moderatora zeby dał znac ekipie odkrywcy moze sie zajmia tym bo warto pozdrawiam wszystkich sorki za błedy :0
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.