Poszukiwacz bunkrów Napisano 24 Czerwiec 2010 Autor Napisano 24 Czerwiec 2010 Witam!Mam w kolekcji taki fragment jakiegoś niemieckiego odznaczenia (odznaczenie-bo ma igłę jak odznaczenia).Pochodzi ono z Wrocławia.Tyle tylko o nim wiem.
pawel888 Napisano 2 Sierpień 2010 Napisano 2 Sierpień 2010 Więc jeżeli porównywałeś ze szturmem to powiedz łaskawie czy ta sama długość czy nie? A jaki masz problem w zmierzeniu tego?<pozdro
Poszukiwacz bunkrów Napisano 30 Czerwiec 2010 Autor Napisano 30 Czerwiec 2010 http://www.aganow.webpark.pl/cholm-shield2.jpg może to jest to?
kloki Napisano 30 Czerwiec 2010 Napisano 30 Czerwiec 2010 Nie sądzę - cholm jak i krym były po to mocowane na płótnie, żeby można było je przyszyć do munduru, nie miały igły. Nie mogę nic w tej Twojej odznace" odszukać znajomego...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 24 Czerwiec 2010 Autor Napisano 24 Czerwiec 2010 Witam!Mam w kolekcji taki fragment jakiegoś niemieckiego odznaczenia (odznaczenie-bo ma igłę jak odznaczenia).Pochodzi ono z Wrocławia.Tyle tylko o nim wiem.
abcd Napisano 30 Czerwiec 2010 Napisano 30 Czerwiec 2010 Jak igła ma długości ok.5cm biorąc pod uwagę statystykę wystąpowania odznak był to szturm piechoty,ogólny lub pancerny, w ostateczności Flak,jak długość szpilki to ok.4 cm mogła być ¨za rany¨, poza tym mogło być przecież cywilne odznaczenie. Kiedyś widziałem znalezioną w posztabowym spalenisku w okol.Gdańska sporą bezkształtną bryłę stopionego szajsmetalu z której jak z jeża wystawało mnóstwo mosiężnych szpilek,wśród nich były też charakterystyczne płaskie ze szpang.
abcd Napisano 30 Czerwiec 2010 Napisano 30 Czerwiec 2010 Oczywiście jeżeli miałeś niefarta twój destrukt mógł być kiedyś i ciekawą odznaką pilota czy nawet ˝Za bandy˝ one też miewały 5 cm okrągłe szpile,lecz odnajdywane są one statystycznie rzadko więc jest to mało prawdopodobne
Pytanie
Poszukiwacz bunkrów
Witam!
Mam w kolekcji taki fragment jakiegoś niemieckiego odznaczenia (odznaczenie-bo ma igłę jak odznaczenia).Pochodzi ono z Wrocławia.Tyle tylko o nim wiem.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.