Bony69 Napisano 10 Lipiec 2010 Share Napisano 10 Lipiec 2010 Witam!!! Przepraszam wszystkich urażonych moją nie do końca przemyślaną wypowiedzią. Panowie jak to jest, spotykamy się na polach rekonstrukcyjnych, witamy i żegnamy jak najlepsi przyjaciele a na drugi dzień na forum jeden drugiemu by wsadził kija w szprychy. Nie mogę tego ogarnąć. Niech każdy zada sobie pytanie czy uczestniczył w rekonstrukcji gdzie wszystko było na zicher? Zawsze się znajdzie ktoś z butami na gumie, nie takim jak trzeba bagnetem, przyjedzie Ursusem z silnikiem od żuka, nieoryginalnym samochodem. Co wtedy, obrazić się na organizatora że nie zdobył funduszy na orginalne pojazdy (tak było pod Osuchami) i wycofać z imprezy? Położymy wtedy wszystkie rekonstrukcje typu C (jak je ktoś nazwał) których jest w Polsce najwięcej i te typu A których jest kilka. Co nam zostanie? Grunwald? Tylko co my tam będziemy robili?Pozdrawiam Wszystkich!Bony69 przeciętna GRH Gregorps. Nie wszyscy którzy reprezentowali stronę niemiecką pod Osuchami byli z naszej grupy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregor2810 Napisano 11 Lipiec 2010 Share Napisano 11 Lipiec 2010 widze ze forum przybrało kolorów na temat Grh Gregor. zauwazyłem tylko jedna rzecz.wszyscy co smarują na temat rekonstrukcji(sa tu i na tym temacie)zawsze oczerniają uczesników,rekonstrukcje pomysły etc.chciałem sie spytac co Wy prezentujecie.to ze mamy słonia na łancuszku taj jak Wy bmw albo mundur nie dokonczony oryginalny"(na jaka Ty rekonstrukcje go zabierzesz) tez mozemy sie chwalic,bo przeciez forum anonimowe, wiec mozna jezdzic albo robic komus wrzuty ze zobaczył urala na rekonstrukcji zwiazanej z II wojna.chciałem zaznaczyc ze nie raz widziałem nawet nie przerobiony motocykl nie w takich rekonstrukcjach jak Wy to nazywacie A B C.Zdziwi Was pewnie fakt ze wart kilkanaście milionów dolarów film szeregowiec Rayan" w którym naprawde skupili sie na sprzecie amerykańskim jak i niemieckim mozna zauwazyc urala w czołowej scenie.poprzez takie rzeczy jak mg 42 w koszu co w ogółe nie mam pojecia czego tak twierdzicie no ale przeciez w madrych ksiazkach przeczytali i wszyscy mieli na motorach przepisowe mg 34, jak nie bylo 34 to musieli jedzic przeciez bez broni albo ich swój własny oficer zastrzelił(to jest jeden z tysiaca waszych watpliwosci)rzeczywiscie na tej rekonstrukcji były takie sprzęty które przypominały bmw,lub opel blitz.powiedzcie mi, na ilu rekonstrukcjach sa oryginalne bmw jeżdżace i nie mowie tu tylko o tym zeby przejechał w tą i z powrotem i bał sie czy dojedzie cały.nie uczestnicze w waszych dyskusjach na takich forach bo wiem ze tu wychodzą takie wojny i takie dyskusje ze tylko doprowadzaja do kłótni i cwaniactwa ludzi perfekcyjnych".miec cos wypożyczone z muzeum to nie jest sztuka,klejenie oryginalnych sprzetów pianką zeby tylko przejechało i pokazało sie ludziom jak Wy to piszecie z iewiedzą" to chyba tez jest sprzeczne z pokazeniem historii.Moim zdaniem każda grh ciągle udoskonala lub wymienia swoje mundury,pojazdy zeby odzwierciedlac sylwetki dawnych pojazdów których jest juz nikła cześć.gratuluje grupie która została obmazana, przede wszystkim aktorstwa bo tego cwaniaki nie zobaczą na zdjeciach,nie przejmujcie sie tymi ludzmi którzy trzymaja w garażach swoje oryginalne rumaki" i tylko potrafią wytykać błędy.byłem na nie jednej rekonstrukcji z waszym występem i wiem że ludzie doceniali was za gre i za dobrą postawę.Oby tak dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seeteufel Napisano 11 Lipiec 2010 Share Napisano 11 Lipiec 2010 Moje oczy krwawią po tym poście.Spacje, znaki przestankowe i akapity są znacznikiem szacunku do języka.A z tymi garażami to kolega grubo przesadził. Ale nie będę się nad tym rozwodził.Albo róbmy coś dobrze od początku do końca, albo wcale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapuchy Napisano 11 Lipiec 2010 Share Napisano 11 Lipiec 2010 seeteufel - zgodnie z tą filozofią, to należałoby cały ten kraj zamknąć, zaorać i zostawić. A tiepier wsio budiet kukurydza...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irade Napisano 11 Lipiec 2010 Share Napisano 11 Lipiec 2010 Panowie.Odstawiliście szopkę noworoczną i teraz ponosicie tego konsekwencje. Bić się w pierś i trochę pokory a nie iść w zaparte. Sami wywołaliście fale krytyki słowami : „GRH Gregor” myślę, że jedna z lepiej wyposażonych grup w Polsce".Nie znam się specjalnie na niemieckich moździerzach ale tego modelu, z tym rodzajem skrzynki amunicyjnej to nie kojarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
otto33 Napisano 11 Lipiec 2010 Share Napisano 11 Lipiec 2010 Panie Gregor2801.Pierwsza sprawa to jak sam Pan stwierdził nie można wierzyć we wszystko co pokazują w TV. Gdyby w szeregowcu zamiast np Tygrysa był T34, to też by Pan napisał, że tak można bo w filmie za x milionów dolarów tak robią? No chyba nie w tym kierunku idziemy... Druga sprawa jest taka, że Pan ciągle nie rozumie że nikt nie każe Panu kupować oryginalnego motocykla. Są repliki zbiorników, błotników, lampek i wszystkich możliwych pierdółek. Są ludzi którzy na swoje hobby poświęcają maksimum czasu i pieniędzy żeby mogli cieszyć oko fajnie i dokładnie odwzorowanym sprzętem. A Pan broni kogoś kto nawet nie spróbował i nie zrobił absolutnie nic w tym kierunku. Więc to jest sprawiedliwe?Trzecia sprawa. Pokaż mi Pan chociaż jedno zdjęcie 42ki na koszu zamocowanej w pozycji gotowej do strzału. To, że coś mogło kiedyś być nie oznacza że było i tego Pan się powinien trzymać. Reguły, nie przypadku.Czwarta sprawa. Jak nie macie pieniędzy nie organizujcie inscenizacji bo ciężko mi sobie wyobrazić taką bitwę bez pirotechniki, nagłośnienia a co dopiero broni salutacyjnej. Jest mnóstwo innych możliwości/form zorganizowania takiej imprezy. Można zrobić zlot pojazdów wojskowych, paradę czy co Pan tylko sobie wymyśli ale proszę nie porównywać tej imprezy" do rekonstrukcji bo obraża Pan wszystkich ludzi, którzy ciężko zapracowali na miano rekonstruktora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irade Napisano 11 Lipiec 2010 Share Napisano 11 Lipiec 2010 https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum24/osuchy_243.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
otto33 Napisano 11 Lipiec 2010 Share Napisano 11 Lipiec 2010 A co do tych garaży. Zrobiłem dzisiaj 120km moją R-71" nad jezioro i z powrotem bez obawy, że coś się popsuje.. po bułki do sklepu rano też pojadę;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 11 Lipiec 2010 Share Napisano 11 Lipiec 2010 Żeby było jasne: nikogo nie bronię, nie staję po żadnej stronie sporu, a fotkę wrzucam tylko i wyłącznie w celach edukacyjnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
otto33 Napisano 11 Lipiec 2010 Share Napisano 11 Lipiec 2010 Widziałem to zdjęcie już kiedyś. Zauważ że emgieta jest tylko oparta o jarzmo od 34. Równie dobrze można tak oprzeć mausera czy inną broń długą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 11 Lipiec 2010 Share Napisano 11 Lipiec 2010 otto33 :Gdyby w szeregowcu zamiast np Tygrysa był T34"bo był T 34 zamiast Tigera :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
otto33 Napisano 11 Lipiec 2010 Share Napisano 11 Lipiec 2010 mówię o typowym rusie, orgynalnym panie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bony69 Napisano 11 Lipiec 2010 Share Napisano 11 Lipiec 2010 Witam!Miałem nadzieję że ten wątek przejdzie w końcu do lamusa. Wracam do domu, a on ciągle jest numerem 1. W dużej mierze zawdzięczamy to Panu otto33. Szanowny Panie, odnoszę wrażenie że Pana udział w rekonstrukcji ogranicza się nie do bezpośredniego udziału w walce,a do obserwacji co towarzysz broni obok w okopie ma na sobie. Jeśli jest coś nie tak, to mamy wspaniały pretekst żeby mu na forum wbić bagnet w plecy. Mam na myśli Pańskie epitety typu: pajace i banda nieudaczników. To że jest Pan szczęśliwy posiadaczem emki, bo na pewno nie jest to R71,nie świadczy o Pańskim kunszcie rekonstruktorskim. Wytykajmy błędy i starajmy się je eliminować ale nie w ten sposób. Kolego irade, historia zna wiele przypadków używania przez wojsko wyposażenia obcych armi, od łyżek po czołgi. Na przedstawionym przez Pana zdjęciu są repliki możdzierzy Radzieckich. Pozdrawiam Bony69GRH Gregor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scharfschutze Napisano 12 Lipiec 2010 Share Napisano 12 Lipiec 2010 http://www.ds-versand.de/images/product_images/info_images/image_100423_1.jpgPrzepraszam, za jakość i wielkość fotki - ale jakoś nie mogłem znaleźć lepszej. Bardzo popularna fota z Afryki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.