lyski14 Napisano 14 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2010 Witam Jak wyczyścić puszkę z nie oryginalnej farby, w jakiś szybki sposób?? Jak zdobyć wieczko najlepiej oryginał?? Jak wyglądały paski do noszenia puszki??Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 14 Czerwiec 2010 Share Napisano 14 Czerwiec 2010 Po czym sądzisz,że jest nieorginalna?Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyski14 Napisano 14 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2010 Sądzę po tym że oryginalna była zielona a ta która jest teraz jest szara poza tym w kilku miejscach widać oryginalny lakier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurkow Napisano 14 Czerwiec 2010 Share Napisano 14 Czerwiec 2010 Samo wieczko, na dodatek oryginalne, to beznadziejna sprawa. Na temat usuwania farby było już kilka wątków. Ktoś mówił nawet o nasączeniu patyczków do uszu rozpuszczalnikiem. Metoda dobra, chociaż trochę przydługawa. Ja ostatnio zdejmuję drugą warstwę farby z hełmu za pomocą drobnego papieru ściernego na wodę. Może tę puszkę też dałoby radę tak ogarnąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitzkrieg Napisano 14 Czerwiec 2010 Share Napisano 14 Czerwiec 2010 Nie ogarnie kurkow,nawet wodnym, poprzeciera się tylko na wybrzuszeniach a w dołkach zostanie jak było. Scansol i troche cierpliwości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viras Napisano 14 Czerwiec 2010 Share Napisano 14 Czerwiec 2010 Najpierw dobrze wymyj puszkę i wtedy daj fotkę . Farba wygląda na starą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyski14 Napisano 14 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2010 witamJuż ją umyłem i widać oryginalną farbę po 3 godz. kawałkiem waty i zmywaczem do paznokci doczyściłem się ten niewielki fragment. Czym można zastąpić wieczko? Instrukcje mogę zrobić sam. Problem będzie z farbą do pomalowania wieczka, nie chce żeby się różniła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bylinko Napisano 12 Listopad 2012 Share Napisano 12 Listopad 2012 Proszę o pomoc, mógłby ktoś mi podać konkretny numer farby na puszkę RSC z palety RAL? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 12 Listopad 2012 Share Napisano 12 Listopad 2012 lyski14 przeglądaj alledrogo,z czasem na pewno trafi się padlina(pognieciona itp) puszki z której za niewielkie pieniądze będzie można pobrać wieko do przeszczepu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tauder Napisano 17 Listopad 2012 Share Napisano 17 Listopad 2012 Niedawno usuwałem nieoryginalną farbę z hełmu .Zagrzej w garnku wodę ,wsyp 2 lub 3 garście proszku do prania .Zestaw garnek z miksturą z kuchni , wkładaj puszkę do wody ,potrzymaj około 30 sekund wyjmij puszkę i szybko wycieraj farbę .Woda nie musi być bardzo gorąca , wystarczy wystarczy 50/60 stopni .Aby operacja szła sprawnie należy ścierać farbę od razu po wyjęciu z wody zanim woda odparuje .Przedhttps://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum26/p171012_11.22_800x600.jpgPo godzinie https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum26/p171012_14.29_800x600.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.